Image and video hosting by TinyPic

6/12/11

Άνευ ουσίας τα μέτρα Sarkozy-Merkel...

«Άνευ ουσίας και ανεπαρκή» χαρακτήρισε τα μέτρα που προτείνουν ο πρόεδρος της Γαλλίας, Nicolas Sarkozy και η καγκελάριος της Γερμανίας , Angela Merkel όσον αφορά στην τροποποίηση των ευρωπαϊκών συνθηκών για την ομαλότερη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τον επικεφαλής των Ευρωπαίων Φιλελεύθερων και πρώην πρωθυπουργό του Βελγίου, Guy Verhofstadt.

«Η γαλλογερμανική μηχανή της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης ρετάρει. Φοβάμαι μην υποστεί μοιραία βλάβη», προειδοποίησε αρχικά στην ανακοίνωσή του.

«Η ενότητα που δείχνουν οι ηγεσίες της Γαλλίας και της Γερμανίας δεν κρύβει καλά τις βαθιές και επίμονες διαφορές τους, οι οποίες αποδεικνύονται σημαντικό εμπόδιο στο δρόμο για την οριστική επίλυση της κρίσης στην Ευρωζώνη. Ουσιαστικά, η συμφωνία τους περιορίζεται σε μερικά συμβολικά μέτρα: να συναντιούνται οι ηγέτες των χωρών κάθε μήνα αντί για δύο φορές το χρόνο και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να μπορεί να επαληθεύει αν οι χώρες-μέλη έχουν υιοθετήσει έναν “χρυσό κανόνα” υγιούς δημοσιονομικής πολιτικής», εξηγεί.

«Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για ένα συνολικό σχέδιο για την οικονομική και δημοσιονομική ένωση, που είναι η μόνη ικανή να πείσει τις αγορές ότι η Ευρώπη είναι αποφασισμένη να λύσει τα προβλήματά της μακροπρόθεσμα», καταλήγει.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .