Image and video hosting by TinyPic

23/12/11

O Ολυμπιακός επικράτησε με 79-74 της Νανσί στην Γαλλία...

O Ολυμπιακός επικράτησε με 79-74 της Νανσί στην Γαλλία, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής των ομίλων της Euroleague, αλλά τερμάτισε δεύτερος, αφού η Φενέρ κέρδισε στην Ιταλία την Καντού. Ηταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη για την ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς στην διοργάνωση, η οποία όμως δεν συνδυάστηκε με την πρωτιά στον 1ο όμιλο.

Καθοριστικός ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης ενώ πολύτιμες βοήθειες έδωσε ξανά ο Κάιλ Χάινς. Μάλιστα οι Ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να πάρουν μια πιο άνετη νίκη αν είχαν τη συνδρομή έμπειρων παικτών όπως οι Βασίλης Σπανούλης και Λάζαρος Παπαδόπουλος.

Καταπληκτική εμφάνιση σε άμυνα και επίθεση από τον Πέρο Αντιτς ο οποίος έδειξε για πρώτη φορά τόσο καλό πρόσωπο τη φετινή σεζόν.

Φαίνεται ότι οι απουσίες των Σπανούλη (κυρίως) και Παπαδόπουλου επηρέασαν πολύ τον Ολυμπιακό στο ξεκίνημα του αγώνα που έδειχνε να είναι εκτός... τόπου και χρόνου. Με πολλά (και αδικαιολόγητα) λάθη στην άμυνα έδωσε στη Νανσί το πάνω χέρι στο ματς, ενώ μετέτρεψε τον Τζαμάλ Σουλέρ σε... Μάικλ Τζόρνταν! Αποτέλεσμα ;

Η Νανσί να προηγηθεί αμέσως-αμέσως με 17-10 και να υποχρεώσει τους «ερυθρόλευκους» να... κυνηγάνε το σκορ. Με συνεχόμενα καλάθια από το low post, κυρίως ποστάροντας τους παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς, οι γηπεδούχοι έκλεισαν το δεκάλεπτο στο 27-21. Έκτοτε τα πράγματα χειροτέρεψαν για τον Ολυμπιακό.

Οι Γάλλοι εκτόξευσαν τον δείκτη του σκορ στο +13 (37-24) και έδειχναν να είναι τα απόλυτα αφεντικά του ματς. Η ελληνική ομάδα έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο, ο Σέρβος προπονητής δεν είχε «απαντήσεις» για τους Σούλερ, Γκρέγκορι, Μπαντιάν και ρίσκαρε περνώντας στο παρκέ τους Μάντζαρη και Σλούκα για τις δύο θέσεις των γκαρντ.

Όπως αποδείχθηκε ήταν η κίνηση... ματ. Με συνεχόμενη πίεση στην περιφέρεια, μπόρεσε να βελτιώσει την αμυντική του εικόνα, να περιορίσει τα λάθη και να «βγάλει» όμορφες φάσεις στην επίθεση. Το επιμέρους 23-7 ήρθε... απολύτως φυσιολογικά για τον Ολυμπιακό, με τους Πέρο Άντιτς και Γιώργο Πρίντεζη να αποτελούν τα «σίγουρα» χαρτιά του Ίβκοβιτς και τον Κάιλ Χάινς να δίνει την ενέργεια που έλειπε από την ομάδα.

Έτσι το σκορ του ημιχρόνου βρήκε τον Ολυμπιακό στο +3 (47-44) έχοντας ανατρέψει το σκηνικό όλου του αγώνα. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο με... κεκτημένη ταχύτητα και προηγήθηκε με 51-44 αυξάνοντας το επιμέρους σκορ στο 27-7 !! Όμως αντί να κρατήσει τη διαφορά στο σκορ, επανέλαβε τα λάθη του πρώτου δεκαλέπτου. Η Νανσί βρήκε λύσεις και προηγήθηκε με 64-58 στο 28'.

Και κάπου... εκεί ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο ματς. Αν και η τρίτη περίοδο έκλεισε στο -3 (64-61), το ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου ήταν... ονειρικό για την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Με ένα σερί 12-0 (!) κράτησε τη Νανσί χωρίς πόντο στο πεντάλεπτο (64-73 στο 36') και στην ουσία «καθάρισε» το ματς.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .