Image and video hosting by TinyPic

8/12/11

Δεν θα μείνει ούτε ένα euro στις ελληνικές τράπεζες. Πάνε για κατάρρευση...

Σε δημοσίευμα στην ηλεκτρονική του έκδοση του γερμανικό περιοδικόSpiegel υπογραμμίζει την αβεβαιότητα που κυριαρχεί ανάμεσα στους Έλληνες πολίτες για την κρίση.

«Πολλοί Έλληνες στραγγίζουν τους αποταμιευτικούς λογαριασμούς τους επειδή δεν έχουν δουλειά, αντιμετωπίζουν υψηλή φορολογία ή φοβούνται ότι η χώρα θα αναγκαστεί να αφήσει την ζώνη του ευρώ. Με το να αποσύρουν τα χρήματα, αναγκάζουν τις τράπεζες να μειώσουν τον δανεισμό τους- και κάνουν αναπόφευκτα χειρότερη την ύφεση» υπογραμμίζει το Spiegel. Το περιοδικό αναφέρεται στα στοιχεία που έδωσε στην ελληνική βουλή ο πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, που είπε ότι τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο οι αποταμιεύσεις και οι καταθέσεις έπεσαν κατά 13 με 14 δισ. ευρώ.

«Παρόλα αυτά οι Έλληνες έχουν σήμερα μόνο 170 δισ. ευρώ σε αποταμιεύσεις- σχεδόν 30% λιγότερο από τις αρχές του 2010» υπογραμμίζει φιλοξενεί δηλώσεις ενός Έλληνα στρατιωτικού γιατρού με το όνομα Νίκος που αναφέρεται στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει με τις περικοπές μισθών και την αύξηση της φορολογίας. «Άρχισε να μαθαίνει Γερμανικά πριν από δύο μήνες και θέλει να εγκαταλείψει την Ελλάδα. ''Το γρηγορότερο δυνατό''. Ο Νίκος σταματάει και κοιτάζει κάτω. Σιωπηλά προφέρει λέξεις που είναι οδυνηρές για έναν περήφανο Έλληνα. ''Θα ήταν καλύτερα να αλλάξω εθνικότητα''» καταλήγει το δημοσίευμα του περιοδικού.


Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .