Image and video hosting by TinyPic

21/12/11

Σέρβοι, κρεμάστε τους προδότες σας που θέλουν να σας υποτάξουν στην ευρωπαϊκή τυραννία της φασιστικής Γερμανίας...

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, επανέλαβε την Τρίτη ότι η Σερβία θα πρέπει να επιλύσει όλες τις διαφορές της με το Κόσσοβο εφόσον επιθυμεί να μπει σε τροχιά ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Παράλληλα, κάλεσε την κυβέρνηση του Κοσσόβου να συνδράμει στις προσπάθειες περαιτέρω αποκλιμάκωσης της ατμόσφαιρας στην ευρύτερη περιοχή η οποία είχε «φορτιστεί» επικίνδυνα με αφορμή τον καθορισμό των συνοριακών περασμάτων μεταξύ των δύο χώρών.

«Με σαφήνεια έχω πει τι επιθυμούμε. Η Σερβία πρέπει να βρει τρόπο για την επίτευξη ελεύθερης κυκλοφορίας, περιφερειακής συνεργασίας και να ασχοληθεί με το ζήτημα του Κοσσόβου, ώστε να σταματήσουν να υπάρχουν παράλληλες δομές. Αυτά τα έχουμε πει στη Σερβία. Σήμερα, είπαμε και τι αναμένουμε από το Κόσσοβο, ώστε να υπάρξει πρόοδος», δήλωσε μετά τη συνάντηση της στην Πρίστινα με τον πρωθυπουργό του Κοσσόβου, Χασίμ Θάτσι.

«Το Κόσσοβο πρέπει να συμβάλει στην ειρηνική διευθέτηση των συγκρούσεων στον βορρά. Η λύση συνεπάγεται ανοιχτά σύνορα με τη Σερβία. Η περαιτέρω ανάπτυξη του Κοσσόβου είναι σημαντική για να γίνει δημοκρατικό κράτος, το οποίο διοικείται βάσει νόμων γι αυτό και πρέπει να είναι ακόμη πιο αποφασιστική η μάχη κατά του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς», πρόσθεσε.

Στη διάρκεια παραμονής της στη βαλκανική χώρα, η Άγκελα Μέρκελ επισκέφθηκε τους Γερμανούς στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης του ΝΑΤΟ στο Κόσσοβο (KFOR), στην έδρα της αποστολής στην Πρίστινα, και συναντήθηκε με το διοικητή της, Γερμανό στρατηγό Έρχαρντ Ντρεβς. Η μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη στην KFOR που αριθμεί συνολικά 6800 μέλη, είναι η γερμανική, με 1.200 στρατιώτες.

Τους τελευταίους δύο μήνες 30 Γερμανοί και Αυστριακοί στρατιώτες τραυματίστηκαν όταν Σέρβοι κάτοικοι του βορείου Κοσσόβου πρόβαλαν αντίσταση στα μέλη της KFOR που προσπάθησαν να απομακρύνουν τα οδοφράγματα που έχουν στηθεί σε κεντρικούς οδικούς άξονες της περιοχής.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .