Image and video hosting by TinyPic

15/12/11

Ο Βενιζέλος είναι ο πιο αδίστακτος πολιτικός. Επειδή θα διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, θέλει να το παίξει επαναστάτης για να μασήσουν τα ζώα οι ψηφοφόροι...

Ιδιαίτερα αισιόδοξος ως προς την πρόοδο των διαπραγματεύσεων για την υλοποίηση του PSI εμφανίστηκε χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ιδιαίτερα αισιόδοξος ως προς την πρόοδο των διαπραγματεύσεων για την υλοποίηση του PSI εμφανίστηκε χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Η αίσθησή μου και από τις προσωπικές επαφές που κατ' επανάληψη είχα με τους εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα είναι πως μπορούμε, όχι πολύ δύσκολα, να φτάσουμε σ' ένα σχήμα κοινής αποδοχής, σε μια λύση εθελοντική, σε μια λύση ολοκληρωμένη, σε μια λύση που θα σέβεται και θα εκτελεί πλήρως την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου» τόνισε χαρακτηριστικά από το βήμα του συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.
Αναφέρθηκε δε στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων.
Μίλησε για πλήρη κάλυψη των ασφαλισμένων έτσι ώστε να μη νιώσουν ότι χάνουν κάτι από τα χαρτοφυλάκιά τους και ότι αυτό επηρεάζει το επίπεδο των συντάξεων.
Για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών σημείωσε πως η διοίκησή τους θα είναι πάντα ιδιωτική, αλλά η επένδυση που κάνει ο ελληνικός λαός στις τράπεζες πρέπει να του αποδοθεί, δεν μπορεί να είναι μια επένδυση χωρίς ανταπόδοση.
Στη συνέχεια ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στο «μεγάλο πρόβλημα», τον κίνδυνο να διαλυθεί η μεσαία τάξη, τονίζοντας δε πως το πρόβλημα της οικονομίας είναι πολιτικό αναφέρθηκε σε πέντε ενδιάμεσους στόχους:
Να πείσουμε τη μεσαία τάξη ότι υπάρχει, καθώς το μεγάλο πρόβλημα του ελληνικού παραγωγικού ιστού είναι ο κίνδυνος να διαλυθεί η ελληνική μεσαία τάξη.
Να εγγυηθούμε, και υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια για να γίνει αυτό, ένα ελάχιστο επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης.
Να επιστρέψουν οι καταθέσεις στην Ελλάδα.
Να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη που μας λείπει ως κοινωνίας.
Να πείσουμε τα παιδιά μας ότι δεν είναι υποψήφιοι μετανάστες.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .