Image and video hosting by TinyPic

5/12/11

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε το Περού ο πρόεδρος της χώρας...

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε το Περού ο πρόεδρος της χώρας Ογιάντα Ουμάλα, καθώς στην επαρχία Καζαμάρκα τις τελευταίες δέκα ημέρες πραγματοποιούνται διαδηλώσεις κατά σχεδίου κατασκευής ορυχείου χρυσού και χαλκού. Σε μήνυμά του ο Ουμάλα ανακοίνωσε πως η κατάσταση έκτακτης ανάγκης ισχύει από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας για μια χρονική περίοδο 60 ημερών με στόχο να αποκατασταθεί «η ειρήνη και η τάξη».
Η απόφαση ελήφθη μετά τις άκαρπες συνομιλίες με εκπροσώπους των διαδηλωτών που αντιτίθενται στην κατασκευή του ορυχείου Conga του αμερικανικού ομίλου Newmont.
Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης επιτρέπει την επέμβαση του στρατού για να βοηθήσει την αστυνομία στην διατήρηση της τάξης, ενώ προβλέπει την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και των διαδηλώσεων.
Τις τελευταίες δέκα ημέρες η επαρχία Καζαμάρκα έχει παραλύσει εν μέρει λόγω διαδηλώσεων και οδοφραγμάτων που έστησαν οι αντιτιθέμενοι στην κατασκευή ορυχείου χρυσού και χαλκού μέχρι το 2014-η μεγαλύτερη επένδυση στη χώρα στον τομέα αυτό, ύψους 4,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Οι διαδηλωτές επικαλούνται τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει η κατασκευή του ορυχείου στους υδάτινους πόρους και γενικά στο περιβάλλον.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .