Image and video hosting by TinyPic

21/12/11

Οι άθλιοι που τους ψηφίζετε, ζούνε «πασάδες» και όλοι εσείς πεινάτε. Ωραίο σύστημα ε;

Σκοτεινά σημεία εντοπίζονται και κατά τη φετινή ακτινογραφία των εισοδημάτων που δήλωσαν το 2009 οι 300 βουλευτές και 22 ευρωβουλευτές, παρά την εικόνα διαφάνειας που επιχείρησε να εγκαθιδρύσει η Βουλή με τη χθεσινή ανάρτηση των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης στην επίσημη ιστοσελίδα της Κοινοβουλίου www.hellenicparliament.gr.
Κορυφαίο παράδειγμα αδιαφάνειας και συγκάλυψης (τουλάχιστον προς ώρας) είναι οι περιπτώσεις 11 βουλευτών, στους οποίους οι ορκωτοί λογιστές ανακάλυψαν εκροές ύψους 100 έως 400 χιλιάδων ευρώ από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς χωρίς να φαίνονται οι διαδρομές και η κατάληξη των ποσών αυτών.

Αν και ο αρμόδιος αντιπρόεδρος της Βουλής και υπεύθυνος για τα «πόθεν έσχες» Β. Αργύρης ρωτήθηκε κατ' επανάληψη για τα ονόματά τους, δήλωσε άγνοια. Παρέπεμψε στους ορκωτούς λογιστές, οι οποίοι, όπως εξήγησε, θα συνεχίσουν τις έρευνές τους προκειμένου να ταυτοποιήσουν αν οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν ήταν νόμιμες ή όχι.

Αντίθετα, σε ακόμη πέντε βουλευτές (χωρίς περαιτέρω στοιχεία για την ταυτότητά τους), στους οποίους υπήρξαν αντίστοιχες μειώσεις στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, προέκυψε ότι τα ποσά χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά οικοπέδου, γραφείου, μονοκατοικίας και αγροτεμαχίου.

Ερωτηθείς για το αν υπήρξαν δηλωμένες εκροές στην Ελβετία ο κ. Αργύρης δήλωσε εμφατικά ότι «αν βρεθεί έστω και ένας να έχει 100 ευρώ στην Ελβετία θα είναι παράνομος, διότι κανείς δεν έχει δηλώσει ότι έχει καταθέσεις εκεί».

Παράλληλα ο ίδιος σημείωσε ότι δεν υπάρχουν μεγάλα ποσά σε τράπεζες του εξωτερικού και όσα εντοπίστηκαν είναι «άνευ σημασίας» και προέρχονται κυρίως από την επαγγελματική δραστηριότητα των βουλευτών.

Από την ανάγνωση ωστόσο των «πόθεν έσχες» καταδεικνύεται ότι οι Ελληνες βουλευτές και ευρωβουλευτές έχουν σημαντικές καταθέσεις και σε τραπεζικά ιδρύματα της αλλοδαπής. Αναφέρουμε ενδεικτικά την Ντόρα Μπακογιάννη με 1.039.750 ευρώ σε τράπεζες της Γερμανίας, την πρώην εξωκοινοβουλευτική υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη (70.700 λίρες Αγγλίας στην Boutts Bank), τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σ. Λαμπρινίδη (267.085 ευρώ στην ING στις Βρυξέλλες και 19.900 δολάρια στην PNC Bank στις ΗΠΑ) αλλά και άλλους με μικρότερα ποσά.

Ο κ. Αργύρης διευκρίνισε αργότερα ότι δεν εννοούσε πως οι 300 δεν έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό, αλλά πως δεν έχουν υπάρξει μεγάλες μεταβολές κατά τη χρονιά εκείνη. Το ίδιο ισχύει και για την Αννα Νταλάρα, που το 2009 κατείχε αμοιβαία κεφάλαια ύψους 700.000 ευρώ στην ελβετική τράπεζα Julius Baer.

Κατά τα λοιπά, η οικονομική κρίση που είχε κάνει την εμφάνισή της ένα χρόνο νωρίτερα (από το 2008) δεν φάνηκε να επηρέασε τους Ελληνες πολιτικούς, αφού τουλάχιστον για το 2009 δεν είδαν, στις περισσότερες των περιπτώσεων, τα εισοδήματά τους να περιορίζονται.

Υπενθυμίζεται ότι οι περικοπές στις βουλευτικές τους αποζημιώσεις, αλλά και στα λοιπά «βοηθήματα» που έχουν φτάσει έως σήμερα το 40%, ξεκίνησαν το 2010.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .