Image and video hosting by TinyPic

29/12/11

ΕΦΑΠΑΞ, θέλεις ραγιά; Το πλήρωνες για να το πάρεις; Τότε θα πρέπει να σηκωθείς από τον καναπέ σου, αλλιώς πάρε τα αχαμνά των πολιτικών που σε βόλεψαν κάποτε...

Σε πλήρες ταμειακό αδιέξοδο οδηγείται το 2012 το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, ιδιαίτερα ύστερα από τη μαζική έξοδο εργαζομένων που θέλησαν να αποφύγουν, υποβάλλοντας παραιτήσεις, την εργασιακή εφεδρεία.

Όσοι συνταξιοδοτηθούν θα πρέπει να περιμένουν οκτώ χρόνια για να εισπράξουν το (μειωμένο) εφάπαξ, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του ΤΠΔΥ και αντιπρόεδρο των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία Ν. Καλάκο, ο οποίος εκτιμά ότι οι αιτήσεις για εφάπαξ, με βάση τα στοιχεία των αποχωρήσεων που έγιναν από το Δημόσιο, βοηθούσης και της εργασιακής εφεδρείας, θα φτάσουν τις 60.000 (από 47.000 στις αρχές Δεκεμβρίου).

Για την καταβολή του εφάπαξ και στους 60.000 συνταξιούχους (παλιούς και καινούργιους), το ΤΠΔΥ χρειάζεται 2,3 δισ. ευρώ μετά τις μειώσεις που επιβλήθηκαν (15% για όσους αποχώρησαν από 1/1/2010 - 31/12/2010 και 20% από την 1/1/2011 και μετά), περιορίζοντας το μέσο ποσό της εφάπαξ παροχής στα 38.000 ευρώ από 44.000 ευρώ.

Το Ταμείο, ωστόσο, δεν διαθέτει το σχετικό κονδύλι ούτε και μπορεί να το συγκεντρώσει από τις εισφορές των ολοένα και λιγότερων απασχολούμενων - ασφαλισμένων στο Δημόσιο, οι οποίοι καταβάλλουν από την 1/1/2011 επιπλέον εισφορά 1% υπέρ του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .