Image and video hosting by TinyPic

19/12/11

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν από σήμερα οι διπλωματούχοι μηχανικοί...

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν από σήμερα οι διπλωματούχοι μηχανικοί οι οποίοι στις 11:00 θα πραγματοποιήσουν κατάληψη διαρκείας Τμημάτων του ΤΣΜΕΔΕ, ώστε να αποτραπεί η αποστολή των ειδοποιητηρίων των νέων αυξημένων εισφορών στα μέλη του Ταμείου.

Οι μηχανικοί σκληραίνουν και κλιμακώνουν τη στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση η οποία αρνείται να ανακληθούν αποφάσεις για τις αυξήσεις των εισφορών, να ληφθούν μέτρα για την προστασία των αποθεματικών του Ταμείου τους, να αποσυρθούν προτάσεις για κατάργηση των νόμιμων αμοιβών, αλλά και μια σειρά άλλες που υποστηρίζουν ότι αποβλέπουν στην ισοπέδωση του επαγγέλματός τους.

Σε έκτακτη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ με συμμετοχή φορέων των μηχανικών αποφασίστηκαν ακόμη ότι:

- Από την Πέμπτη 22/12, διακόπτεται η λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος αυθαιρέτων, μέχρι την κατάθεση τροποποιήσεων των διατάξεων του Νόμου 4030/2011 «Νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης, ελέγχου κατασκευών και λοιπές διατάξεις»

- Από την Πέμπτη 22/12, διακόπτεται η λειτουργία και του ηλεκτρονικού συστήματος αμοιβών του ΤΕΕ, μέχρι τη δέσμευση της κυβέρνησης για απόσυρση των αλλαγών του Νόμου 3919/2011

- Άμεσα, το ΤΕΕ θα προχωρήσει σε ελέγχους πολεοδομικών παραβάσεων σε δημόσια κτήρια και κτήρια κλειστών αγορών (supermarket, τράπεζες κλπ.).

- Παράλληλα, σε συνεννόηση με τους επαγγελματικούς και συνδικαλιστικούς Φορείς των Μηχανικών, αποφασίστηκε οι εκπρόσωποι του τεχνικού κόσμου να απέχουν από επιτροπές διαγωνισμών και Συμβούλια.

- Σε συντονισμό με την ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ, τους Συλλόγους των Μηχανικών, τους Συλλόγους Εργοληπτών και Μελετητών και τους εργασιακούς Συλλόγους των Μηχανικών θα συνεχιστούν και επαυξηθούν οι κινητοποιήσεις ανά τη χώρα.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .