Image and video hosting by TinyPic

26/12/11

Ο περιούσιος λαός, δεν μπορεί να κάνει συμφωνίες ειρήνης με κατώτερους λαούς...

O υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Άβιγκντορ Λίμπερμαν, αναφέρθηκε στις σχέσεις της χώρας του με την Παλαιστίνη και ξεκαθάρισε πως η ειρήνη μεταξύ τους είναι προς το παρών ανέφικτη. Παράλληλα τόνισε πως η σχέση των δύο πλευρών πρέπει να βασιστεί στην διαχείριση της σύγκρουσης και όχι στην επίλυσή της.

Μιλώντας σε ισραηλινούς διπλωμάτες στην Ιερουσαλήμ, την Κυριακή, υπογράμμισε ότι λόγω της αναταραχής στην Μέση Ανατολή η συγκυρία είναι ακατάλληλη για μια ειρηνευτική συμφωνία με τους Παλαιστίνιους, τουλάχιστον σε σύντομο χρονικό διάστημα.

«Αρχίζεις να βάζεις θεμέλια για ένα νέο κτίριο εν μέσω ενός σεισμού; Η λέξη κλειδί στην σχέση μας με τους Παλαιστίνιους θα πρέπει να είναι η διαχείριση της σύγκρουσης και όχι η επίλυσή της. Όποιος λέει ότι είναι πιθανό να επιτύχουμε ειρήνη με τους Παλαιστίνιους τα επόμενα χρόνια σφάλλει και παραπλανά τους άλλους», ανέφερε ο Λίμπερμαν.

Στη συνέχεια ανέφερε πως «αυτή είναι η κατάσταση για την επόμενη δεκαετία, πρέπει να δούμε πώς θα την αντιμετωπίσουμε με έναν τρόπο που θα είναι ο καλύτερος και για τις δύο πλευρές, να διευκολύνουμε τη σταθερότητα, την οικονομική συνεργασία και τη συνεργασία για την ασφάλεια και την οικονομική ανάπτυξη στην πλευρά των Παλαιστίνιων».

Ο Λίμπερμαν είπε ότι η αποχώρηση του Ισραήλ από μέρος των εδαφών που κατέχει δεν θα επέλυνε τα ζητήματα στην καρδιά της σύγκρουσης--το θέμα των προσφύγων, της Ιερουσαλήμ ή της ασφάλειας. Ο ισραηλινός ΥΠΕΞ κατηγόρησε τους Παλαιστίνιους ότι προσπαθούν να αποφύγουν την διαπραγμάτευση και επέκρινε έντονα τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, που υποστήριξε πως έδειξε «το αληθινό του πρόσωπο» όταν ταξίδεψε στην Τουρκία και συναντήθηκε με έναν παλαιστίνιο κρατούμενο που είχε φυλακιστεί διότι είχε παρασύρει έναν έφηβο στο θάνατο το 2001.

«Δεν έχουμε κανέναν εταίρο για την ειρήνη. Ο Αμπού Μάζεν [το nom de guerre του Αμπάς στην Φάταχ] αποδεικνύει κάθε φορά ότι δεν είναι εταίρος για τίποτε», συμπλήρωσε ο Λίμπερμαν.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .