Image and video hosting by TinyPic

25/12/11

Έχουν βγει τα μαχαίρια και σφάζονται. Είναι ένα από τα καλά της κρίσεις κι αυτό...

Ο γνωστός δημοσιογράφος με επιστολή του προς τον Λ. Ταγματάρχη που είχε τίτλο «Η ΕΡΤ χρειάζεται αλήθειες, όχι λοχαγούς», αποδίδει την αναβολή της προβολής της εκπομπής του, την προηγούμενη Τρίτη, στο γεγονός ότι ο διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ δεν έχει υπογράψει τη σύμβαση της εκπομπής, παρά το γεγονός ότι το Δ.Σ. της εταιρίας έχει εγκρίνει τον νέο κύκλο επεισοδίων από τις 20 Σεπτεμβρίου.

«Κύριε Ταγματάρχη, η Δημόσια τηλεόραση δεν χρειάζεται λοχαγούς κομματικών γραμμών ή συμφερόντων. Δεν χρειάζεται ούτε μάνατζερ που αντιλαμβάνονται έναν ευαίσθητο χώρο ως πεδίο συμφωνιών με την γνωστή πιάτσα, αλλά αλήθειες γνωστές σε όλους. Εγώ πάντως αυτό που χρειάζομαι είναι η απάντησή σας, πριν καταφύγω στη Δικαιοσύνη για να σας μηνύσω για παράβαση καθήκοντος» καταλήγει η επιστολή του Κ. Βαξεβάνη.

Από την πλευρά του, ο Λάμπης Ταγματάρχης απάντησε, μεταξύ άλλων:

«Σέβομαι τις απόψεις σας για τη Δημόσια Τηλεόραση και σας εύχομαι όταν θα αναλάβετε τη θέση μου να τις εφαρμόσετε. Κατανοώ την ανάγκη σας να εμφανιστείτε ως ήρωας και θύμα πολιτικής δίωξης στη χώρα μας. Αντιπαρέρχομαι τα σενάρια συνομωσίας που αναφέρετε στην επιστολή σας και τις προσωπικές σας εναντίον μου ύβρεις («λοχαγός κομματικών γραμμών ή συμφερόντων») και σας γνωρίζω ότι:
• η ανανέωση της σύμβασης παραγωγής της εκπομπής σας, έγινε κατόπιν δικής μου εισήγησης
• προγραμματίστηκε να προβληθεί άμεσα, παρότι υπήρχαν οι προαναφερόμενες εκκρεμότητες
• η προγραμματισμένη μετάδοση της εκπομπής σας αναβλήθηκε, λόγω των παρατεταμένων απεργιακών κινητοποιήσεων των δημοσιογράφων. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η ΕΣΗΕΑ δεν επιτρέπει τη μετάδοση οποιασδήποτε εκπομπής ενημερωτικού χαρακτήρα (μαγνητοσκοπημένη ή ζωντανή) σε πρώτη μετάδοση.
• η εκπομπή σας θα μεταδοθεί αμέσως μετά τον έλεγχο της Νομικής
Υπηρεσίας και το τέλος των απεργιακών κινητοποιήσεων.
Σας προκαλώ λοιπόν να καταφύγετε στη δικαιοσύνη για να καταθέσετε τη σχετική μήνυση για παράβαση καθήκοντος».

Η απάντηση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, ωστόσο, προκάλεσε και νέα απάντηση από τον γνωστό δημοσιογράφο. Σε δεύτερη επιστολή του με τίτλο «Καλή η απάντηση. Δεν απαντάτε κιόλας;» ο Κ. Βαξεβάνης αναφέρει:

«Επιμένω σε αυτό που έγραψα. Τα τελευταία χρόνια η ΕΡΤ με το πρόσχημα της ‘εμπορικότητας’ ανακάλυψε EUROVISION,events, ποδοσφαιρικές εκδηλώσεις, ακριβά προϊόντα που πάντα διοργανώνουν συγκεκριμένες εταιρείες. Έχω καταθέσει γι αυτά στην εισαγγελέα. Η Δημόσια Τηλεόραση πρέπει να έχει άλλο ρόλο. Και ναι, δεν μπορεί να δίνει 30 εκατομμύρια για κάτι που δεν αγοράζουν τα ιδιωτικά κανάλια, επειδή δεν συμφέρει. Την ώρα μάλιστα που κλείνει ένα δημόσιο κανάλι όπως η ΕΤ 1 αφήνοντας κόσμο στο δρόμο, επανδρωμένο με επαγγελματίες δημοσιογράφους και τεχνικούς και όχι ‘υπαλλήλους της κρατικής’. Είναι επίσης προφανές πως δεν έχω καμιά ανάγκη να εμφανιστώ ως ήρωας. Ούτε να σας βάλω στη θέση κάποιου εχθρού. Ακόμη και αν αντιλαμβανόμουν στρεβλά το επάγγελμά μου, ακόμη και αν επέλεγα να γίνω «ήρωας» είναι σίγουρο πως δεν θα επέλεγα εσάς».

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .