Image and video hosting by TinyPic

2/12/11

Ξεχάστε τα ευρωομόλογα...

«Ο μόνος τρόπος για να επιζήσει η Ευρώπη είναι μέσω της δημοσιονομικής σύγκλισής της και ο μόνος τρόπος για να επέλθει αυτή είναι μέσω αλλαγής στις συνθήκες»!

Αυτό είναι το μήνυμα που πέρασε όχι μόνο στους Γερμανούς βουλευτές αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, καθιστώντας σαφές το τι σκοπεύει να πράξει και πως θα κινηθεί ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της 9ης Δεκεμβρίου.

«Η κρίση της Ευρωζώνης δεν μπορεί να λυθεί με μία κίνηση» δήλωσε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα καγκελάριος μιλώντας στο γερμανικό κοινοβούλιο όπου επανέλαβε πως η επίλυση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους θα πάρει χρόνια!

Έκανε επίσης λόγο για την απώλεια της αξιοπιστίας των Ευρωπαίων πολιτικών, κυρίως γιατί κατά την ίδια «απέτυχαν να εφαρμόσουν τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας», ενώ απάντησε εμμέσως και σε όσους κατηγορούν την ίδια και τους υπολοίπους Ευρωπαίους ηγέτες για ολιγωρία και για «φίμωση» της ΕΚΤ – που θα μπορούσε να παρεμβαίνει πιο δυναμικά στην κρίση – λέγοντας πως «πρέπει να υπερασπιστούμε την αξιοπιστία των ευρωπαϊκών θεσμών και να έχουμε όλοι κατά νου πως η εντολή της ΕΚΤ είναι διαφορετική από ότι αυτή της Fed στις ΗΠΑ ή της Τράπεζας της Αγγλίας»!

Τέλος εμφανίστηκε αμετακίνητη ως προς το θέμα του ευρωομολόγου λέγοντας πως «το γερμανικό σύνταγμα δεν επιτρέπει την παράδοση του ελέγχου του προϋπολογισμού σε ευρωπαϊκό θεσμό, άρα κάθε συζήτηση για ευρωομόλογα είναι άσκοπη»

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .