Image and video hosting by TinyPic

16/12/11

Υποταγμένοι πολιτικοί, παραδίδουν τις χώρες τους στο Δ’ Ράιχ της φασιστικής Γερμανίας...

Στον κίνδυνο να παραμείνουν για αρκετά χρόνια εκτός επενδυτικού ενδιαφέροντος οι περιφερειακές χώρες της ζώνης του ευρώ αναφέρεται σημερινό άρθρο της εφημερίδας Wall Street Journal.

Αυτό σημαίνει ότι οικονομίες, όπως της Ιταλίας και της Ισπανίας, μπορεί να δουν τα επιτόκια δανεισμού τους να παραμένουν σε παράλογα υψηλά επίπεδα, καθώς όπως σημειώνει ο αναλυτής της Pimco στην εφημερίδα, Αντριου Μπολς «δεν μπορούμε να πούμε πλέον ότι τα ομόλογα της Γερμανίας είναι σαν αυτά της Ιταλίας».
Παράλληλα, αυτό αντικατοπτρίζεται ευκρινώς στη διαφορά των επιτοκίων δανεισμού. Παραδείγματος χάριν, σήμερα το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου της Γερμανίας κυμαίνεται κοντά στο 1,9% ενώ το αντίστοιχο της Ιταλίας πλησιάζει ξανά το «επικίνδυνο» 7%.
Το χειρότερο σενάριο θα ήταν ένα «κύμα πτωχεύσεων χώρες της ευρωζώνης προκαλώντας την παράλυση του τραπεζικού συστήματος και εν συνεχεία βαθιά ύφεση».
Αποτέλεσμα της εξέλιξης αυτής «θα ήταν η αποχώρηση μίας ή και περισσότερων χωρών από το κοινό νόμισμα, ακόμα και τη διάλυση της νομισματικής ένωσης», εκτιμά η εφημερίδα.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .