Image and video hosting by TinyPic

5/12/11

Η οικονομική κρίση εντείνει το χάσμα μεταξύ των πλουσίων και των άλλων ομάδων εισοδήματος στις αναπτυγμένες οικονομίες...

Η οικονομική κρίση εντείνει το χάσμα μεταξύ των πλουσίων και των άλλων ομάδων εισοδήματος στις αναπτυγμένες οικονομίες, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε σήμερα ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Για πρώτη φορά, η ανισότητα αυτή αυξάνεται σε όλη την Ευρώπη σε χώρες που είναι παραδοσιακά γνωστές για την κατανομή πλούτου, όπως η Γερμανία, η Δανία και η Σουηδία.

Σύμφωνα με την έκθεση, το μέσο εισόδημα του πλουσιότερου 10% του πληθυσμού των χωρών που ανήκουν στον ΟΟΣΑ είναι εννιά φορές μεγαλύτερο από το φτωχότερο 10%.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη ανισότητα σημειώνεται στις ΗΠΑ, με το εισόδημα μετά φόρων για το πλουσιότερο 1% του πληθυσμού να υπερδιπλασιάζεται από 8% το 1980 σε 18% το 2008.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο το ετήσιο μέσο εισόδημα του υψηλότερα αμειβόμενου 10% είναι περίπου 12 φορές μεγαλύτερο από το χαμηλότερα αμειβόμενο 10% του πληθυσμού. Το 1995, ο αντίστοιχος δείκτης ήταν 8 προς 1.

Ο συντελεστής Gini, που αντανακλά την εισοδηματική ανισότητα, αυξήθηκε πάνω από τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες σε χώρες όπως Φινλανδία, Γερμανία, Ισραήλ, Λουξεμβούργο, Νέα Ζηλανδία, Σουηδία και ΗΠΑ, «λόγω της κρίσης, της αβεβαιότητας και της ανισότητας που σχετίζονται με θέματα που αγγίζουν τις μεσαίες τάξεις σε πολλές κοινωνίες», δήλωσε ο Angel Gurria, γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .