Image and video hosting by TinyPic

9/12/11

Ευρώπη υπό γερμανική κατοχή, είναι καλύτερα να καταρρεύσει...

Αρνητική φαίνεται ότι θα είναι η έκβαση των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη συμφωνίας όσον αφορά στην αλλαγή της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανάμεσα στις 27 χώρες-μέλη της, μεταδίδει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Επικαλούμενο διπλωματικές πηγές, αναφέρει ότι πλέον όλο το βάρος έχει πέσει στην εύρεση της «χρυσής τομής» ανάμεσα στους «17» της Ευρωζώνης.

«Οι χώρες εκτός Ευρωζώνης καλούνται να συμμετάσχουν στη συμφωνία για τη νέα συνθήκη αν το επιθυμούν. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες εξετάζουν πλέον το ενδεχόμενο να καταλήξουν σε “συμφωνία των 17” της Eυρωζώνης. Ωστόσο, τίποτα δεν αποκλείεται ακόμα. Τα πάντα παραμένουν ανοικτά», ανέφερε Ευρωπαίος διπλωμάτης ο οποίος ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του.

Κύριος ανασταλτικός παράγοντας για την επίτευξη συμφωνίας σε επίπεδο των «27» ήταν σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η στάση της Βρετανίας.

Ο πρωθυπουργός της ευρωπαϊκής χώρας, David Cameron, παρέμεινε σταθερά αντίθετος στο ενδεχόμενο αλλαγής των Συνθηκών, θεωρώντας ότι θα θίγουν τα συμφέροντα του και η «ιδιαίτερη» μεταχείριση της χώρας του από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το σημαντικό στοιχείο πάντως είναι ότι οι ηγέτες της Ε.Ε. κατάφεραν να συμφωνήσουν στον καθορισμό ενός ανώτατου ορίου για το μέγεθος του μόνιμου ταμείου διάσωσης της Ευρωζώνης (ESM). Το ποσό των 500 δισ. ευρώ θα είναι διαθέσιμο προκειμένου να στηρίξει την οικονομία κρατών-μελών που δυσκολεύονται να ισοσκελίσουν τους προϋπολογισμούς τους και να μειώσουν το έλλειμμά τους.

Το ποσό αυτό θα επανεξεταστεί το Ιούλιο του επόμενου έτους, όταν ο ESM αναμένεται να τεθεί σε ισχύ. Παράλληλα, συμφωνήθηκε να υπάρξει διεύρυνση της παροχής διμερών δανείων προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (Δ.Ν.Τ.) για την ενίσχυση των πόρων του.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .