Image and video hosting by TinyPic

12/12/11

Οι ισραηλινές αρχές έκλεισαν τη γέφυρα πρόσβασης των μη μουσουλμάνων στην πλατεία των Τζαμιών στην Ιερουσαλήμ...

Οι ισραηλινές αρχές έκλεισαν τη γέφυρα πρόσβασης των μη μουσουλμάνων στην πλατεία των Τζαμιών στην Ιερουσαλήμ, έπειτα από απόφαση των δημοτικών αρχών της πόλης που επικαλούνται λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου της Ιερουσαλήμ, «η κατασκευή έκλεισε με εντολή της δημοτικής αρχής... Η πλατεία των Τζαμιών παραμένει ανοικτή κατά τα συνήθη στους μουσουλμάνους πιστούς».

Η προσωρινή ξύλινη κατασκευή που οδηγεί από το Τείχος των Δακρύων στην πλατεία των Τζαμιών ανεγέρθηκε το 2004, έπειτα από την κατάρρευση παλαιότερης κατασκευής.

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι της Ιορδανίας καταγγέλλουν ως «κατάφωρη παραβίαση» των ιερών μουσουλμανικών τόπων το κλείσιμο της γέφυρας, ενώ η Χαμάς, η οποία διοικεί τη Λωρίδα της Γάζας, χαρακτηρίζει την κίνηση «κήρυξη θρησκευτικού πολέμου» κατά των ιερών τόπων του ισλάμ στην Ιερουσαλήμ.

Μετά την ανακοίνωση της πρόθεσης της δημοτικής αρχής της Ιερουσαλήμ την περασμένη εβδομάδα, η Ιορδανία, τοποτηρητής των ιερών μουσουλμανικών τόπων της Ιερουσαλήμ, προειδοποίησε το Ισραήλ απέναντι σε οποιαδήποτε απόπειρα επέμβασης.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .