Image and video hosting by TinyPic

12/12/11

Ούτε φάρμακα δεν θα υπάρχουν πλέον. Ζήτω ο Παπαδήμος...

Σε ελλείψεις φαρμάκων οδηγεί η νέα πιστωτική πολιτική των φαρμακοβιομηχανιών, ειδικά των πολυεθνικών, που επιδιώκουν να περιορίσουν την έκθεσή τους στην ελληνική οικονομική κρίση.

Παρότι όλα τα προηγούμενα χρόνια «έγραψαν» τεράστια κέρδη από τις πωλήσεις φαρμάκων στη χώρα μας, ορισμένες μεγάλες και γνωστές εταιρίες απαιτούν την καταβολή μετρητών με την παράδοση των παραγγελιών στις φαρμακαποθήκες, ενώ παράλληλα μειώνουν και τις εισαγωγές.

Αποτέλεσμα αυτών είναι η εμφάνιση ελλείψεων στην αγορά για δύο λόγους, με την ταυτόχρονη ασφυξία των φαρμακαποθηκών, ενός κλάδου, που παραδοσιακά λειτουργεί εξισοροπιστικά στην αγορά φαρμάκου: Αφενός μεν γιατί οι θυγατρικές εταιρίες των πολυεθνικών δεν λαμβάνουν τις αναγκαίες ποσότητες και αφετέρου γιατί οι φαρμακαποθήκες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην ακραία απαίτηση των πολυεθνικών, καθώς η χρηματοδότηση από τις τράπεζες δεν επαρκεί. Ιδίως με την πολιτική, που επέβαλε ο Ενιαίος Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας στον πανελλήνιο σύλλογο φαρμακοποιών για πληρωμές σε 40 ημέρες. Πρακτικά δηλαδή δεν μπορεί να πληρώνονται οι πολυεθνικές μετρητοίς ή σε ελάχιστες ημέρες από την παράδοση των φαρμάκων, όταν τα ταμεία πληρώνουν στα φαρμακεία και κατ’ επέκταση αυτά στις φαρμακαποθήκες σε 40 ημέρες

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .