Image and video hosting by TinyPic

27/12/11

Εκτός ορίων φαίνεται ότι είναι η κατάσταση στην πολύπαθη πόλη Χομς...

Εκτός ορίων φαίνεται ότι είναι η κατάσταση στην πολύπαθη πόλη Χομς, που βρίσκεται στο στόχαστρο των καθεστωτικών ενόπλων δυνάμεων.

" Οι παρατηρητές του Αραβικού Συνδέσμου κατευθύνονται προς την Χομς , εστία της συριακής εξέγερσης κατά του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ" , δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της αποστολής σουδανός στρατηγός Μοχάμεντ Αχμεντ Μούσταφα αλ- Ντάμπι, διευκρινίζοντας ότι το συριακό καθεστώς "συνεργάζεται" με την ομάδα του.

Μετά από πολύωρους βομβαρδισμούς, οι δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν χθες στις συνοικίες Μπάμπα Αμρ και Χαλιντίγιε. Από τα σφοδρά πυρά υπολογίζεται ότι έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 30 άμαχοοι πολίτες ενώ οι τραυματίες είναι δεκάδες.

Σύμφωνα μάλιστα με πηγή της συριακής αντιπολίτευσης, " στον πολύωρο βομβαρδισμό από τις δυνάμεις ασφάλειας, τραυματίστηκε παρατηρητής του Αραβικού συνδέσμου ". Επιπλέον , μέλη της συριακής αντιπολίτευσης κατάφεραν να οδηγήσουν τις νυκτερινές ώρες σήμερα 4 παρατηρητές του διεθνούς οργανισμού στις συνοικίες Μπάμπα Αμρ και Χαλιντίγιε, για να μπορέσουν να διαπιστώσουν ποια κατάσταση επικρατεί πραγματικά εκεί .

Οι παρατηρητές θα επισκεφθούν επίσης την πρωτεύουσα Δαμασκό, τη Χάμα και την Ιντλέμπ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου, το οποίο αντιπροσωπεύει το σύνολο σχεδόν της αντιπολίτευσης, δήλωσε ότι το σχέδιο του Αραβικού Συνδέσμου "είναι καλό αλλά δεν έχει τα μέσα να υλοποιηθεί" δήλωσε Ο κ. Γαλιούν κάλεσε τον Αραβικό Σύνδεσμο και τον ΟΗΕ να "σταματήσουν" την "τραγωδία" στη Συρία, κάνοντας λόγο για "σφαγές" στη Χομς και ιδιαίτερα στη συνοικία Μπάμπα Χάμρο. Περισσότεροι από 5.500 άνθρωποι έχουν χάσει στη ζωή τους σε όλη τη Συρία αφότου ξεκίνησαν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και η καταστολή τους από το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, τον περασμένο Μάρτιο, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .