Image and video hosting by TinyPic

14/12/11

Δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στην επαρχία Χάμα της Συρίας...

Δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στην επαρχία Χάμα της Συρίας, όταν κυβερνητικά στρατεύματα επιτέθηκαν σε όχημα , προκαλώντας την οργή και την αντεκδίκηση ένοπλων λιποτακτών του στρατού.

Στρατιώτες πιστοί στο καθεστώς Άσαντ άνοιξαν πυρ σε διερχόμενο όχημα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 5 άνθρωποι. Αυτή η προκλητική επίθεση προκάλεσε την άμεση αντεπίθεση ένοπλων ομάδων λιποτακτών στου στρατού, που έχουν συνταχθεί με την αντιπολίτευση και τους αντικαθεστωτικούς διαδηλωτές.

Οι λιποτάκτες με την σειρά τους επιτέθηκαν σε κομβόι στρατιωτικών τζιπ με χειροβομβίδες και αυτόματα όπλα, σκοτώνοντας τουλάχιστον οκτώ στρατιώτες.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ οι νεκροί από την εννεάμηνη καταστολή του καθεστώτος Ασαντ έχουν ξεπεράσει τους 5.000, από τους οποίους η Συριακή κυβέρνηση υποστηρίζει ότι 15000 είναι στρατιωτικοί του καθεστώτος που σκοτώθηκαν από ομάδες «τρομοκρατών.

Η ύπατη αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ναβί Πιλάι, έχει εισηγηθεί την παραπομπή του Σύρου προέδρου, Μπασάρ Αλ Άσαντ, στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ενώ ο Γάλλος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη, επσήμανε τον κίνδυνο να ολισθήσει η Συρία σε εμφύλιο αλλά και να προκληθεί ανάφλεξη σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .