Image and video hosting by TinyPic

11/12/11

Ο Γάλλος με το οκτάμετρο τακούνι, θέλει να σώσει και τον λαό της Συρίας...

Η Γαλλία κάλεσε χθες τις παγκόσμιες δυνάμεις να «σώσουν το συριακό λαό» συντασσόμενη με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία που σήμαναν συναγερμό ότι οι δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ μπορεί να ετοιμάζονται να εξαπολύσουν σφοδρή επίθεση στη Χομς, προπύργιο των εξεγερμένων.

Στη Δαμασκό, η κυβέρνηση αρνήθηκε ότι προβαίνει σε οποιαδήποτε καταστολή, ενώ κατηγόρησε τους αντιπάλους της ότι πήραν τα όπλα και προειδοποίησε τους υποστηρικτές των εξεγερμένων στη Δύση πως η Συρία μπορεί να στηρίζεται στη Ρωσία, στην Κίνα και σε άλλες χώρες, προκειμένου να αντιταχθεί σε οποιαδήποτε ξένη επέμβαση στις υποθέσεις της.

Στη Χομς, ένας ακτιβιστής υπέρ της δημοκρατίας δήλωσε πως δεν υπάρχει καμία σαφής ένδειξη για ενίσχυση των στρατευμάτων γύρω από την πόλη, όπως είχαν δηλώσει την Παρασκευή άλλοι ακτιβιστές. Αντιπολιτευόμενες οργανώσεις έχουν καλέσει τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους να μην εργαστούν σήμερα, πρώτη ημέρα της εργάσιμης εβδομάδας στη Συρία, σε αυτό που έχουν αποκαλέσει «Απεργία για αξιοπρέπεια».

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια ιστοσελίδα της αντιπολίτευσης, ανέφερε πως 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα το Σάββατο, συν ένας άνδρας που υπέκυψε στα τραύματά του και τα πτώματα τριών ανθρώπων που επιστράφηκαν στις οικογένειές τους και που σύμφωνα με το Παρατηρητήριο πέθαναν από βασανιστήρια.

«Η Γαλλία είναι εξαιρετικά ανήσυχη για τις πληροφορίες σχετικά με μια μαζική στρατιωτική επιχείρηση που ετοιμάζεται από τις συριακές αρχές ασφαλείας εναντίον της πόλης Χομς», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών Μπερνάρ Βαλερό, απηχώντας ανησυχίες που εκφράστηκαν στην Ουάσινγκτον, στο Λονδίνο και τη γειτονική Τουρκία.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η Συρία απέρριψε αυτόν το χαρακτηρισμό των γεγονότων. «Δεν υπάρχει πολιτική καταστολής», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Σε μια άλλη εξέλιξη, το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA ανάφερε πως η λεγόμενη ομάδα BRICS των αναδυομένων οικονομικών δυνάμεων -η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα και η Νότια Αφρική- «επανέλαβε την απόλυτη αντίθεσή της σε οποιαδήποτε επέμβαση στις συριακές υποθέσεις».

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .