Image and video hosting by TinyPic

16/12/11

Πυροβολήστε τους διαδηλωτές...

Οι διοικητές των στρατιωτικών δυνάμεων της Συρίας έδωσαν στους στρατιώτες τους την εντολή «να χρησιμοποιήσουν κάθε απαραίτητο μέτρο», για να σταματήσουν τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, καταγγέλλει η οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η οργάνωση μίλησε με δεκάδες στρατιώτες που αυτομόλησαν, οι οποίοι είπαν ότι κατάλαβαν ότι η εντολή αυτή σημαίνει πως τους δόθηκε το «πράσινο φως» για να χρησιμοποιήσουν βία, ακόμα και να σκοτώσουν.

Μάλιστα, οι μισοί από τους 60 ερωτηθέντες λιποτάκτες στρατιώτες δήλωσαν ότι είχαν λάβει ρητή εντολή να ανοίξουν πυρ κατά διαδηλωτών ή περαστικών. Σε έκθεσή του, το Παρατηρητήριο αναφέρει περιστατικά βασανισμών και μαζικών εκτελέσεων.

«Οι στρατιώτες που αυτομόλησαν μας έδωσαν ονόματα, βαθμούς και θέσεις αυτών που τους έδωσαν την εντολή να πυροβολούν για να σκοτώνουν και κάθε αξιωματούχος που αναφέρεται σε αυτή την έκθεση, μέχρι τα υψηλότερα επίπεδα της συριακής κυβέρνησης, θα πρέπει να απολογηθεί για τα εγκλήματα κατά του λαού της Συρίας» είπε μία εκ των συντακτών της έκθεσης με τίτλο «Με κάθε απαραίτητο μέτρο».

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .