Image and video hosting by TinyPic

15/12/11

Οι λαοί της Ευρώπης, είναι άξιοι της μοίρας τους. Οι τραπεζίτες μόνο ευημερούν και κανείς άλλος...

Στην άμεση διακοπή της έντυπης έκδοσης της γαλλικής εφημερίδας «France Soir» πρόκειται να προβούν το προσεχές διάστημα οι ιθύνοντες.

Ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο για την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, αν και 89 από τους 116 εργαζόμενους θα έρθουν αντιμέτωποι με τον «εφιάλτη» της ανεργίας.

Μάλιστα την Τρίτη προχώρησαν σε μια ιδιότυπη διαμαρτυρία, αφού οι συνδικαλιστές είχαν πετάξει χιλιάδες φύλλα της εφημερίδας μπροστά από τα γραφεία της «France Soir» σε ένδειξη αγανάκτησης για την πρόθεση της διοίκησης να προχωρήσει σε δεκάδες απολύσεις. Το φύλλο αυτής της Τρίτης και της Τετάρτης δεν κυκλοφόρησαν λόγω μίας, όπως την αποκάλεσε η διοίκηση, «βίαιης επιδρομής κομάντο» που οργάνωσε εργατικό σωματείο στα γραφεία της εφημερίδας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Associated Press, οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν μέσω e-mail και το αμέσως επόμενο βήμα ήταν να προχωρήσουν στην κατάληψη του κτιρίου.

Κάνοντας μια μικρή ιστορική διαδρομή, αξίζει να αναφέρουμε πως η εφημερίδα κυκλοφόρησε το 1944, λίγο μετά την απελευθέρωση της Γαλλίας από τους Γερμανούς και γρήγορα είχε πολύ ψηλές κυκλοφορίες φτάνοντας τα 1,5 εκατομμύρια φύλλα.

Αργότερα άρχισε να φθίνει και υπέστη σοβαρό πλήγμα ιδιαίτερα από την κρίση που αντιμετωπίζει ο γαλλικός Τύπος και κατέληξε να πουλάει λιγότερα από 60.000 φύλλα. Το 2009 αγοράστηκε από τον Ρώσο επιχειρηματία Αλεξάντερ Πουγκάτσεφ αλλά ο επανασχεδιασμός δεν είχε επιτυχία.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .