Image and video hosting by TinyPic

7/12/11

Πιο απαισιόδοξο σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, εμφανίζεται τώρα το Βερολίνο αναφορικά με τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής...

Πιο απαισιόδοξο σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, εμφανίζεται τώρα το Βερολίνο αναφορικά με τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, επισημαίνει γερμανική κυβερνητική πηγή στο πρακτορείο Dow Jones News Newswires. Σύμφωνα με την πηγή, κάποιες κυβερνήσεις δεν φαίνεται να αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης και εμφανίζουν καθυστερήσεις στην υλοποίηση των περικοπών στους προϋπολογισμούς τους. Μάλιστα, η ίδια κυβερνητική πηγή εμφανίστηκε βέβαιη ότι θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις για τη νέα συνθήκη πριν από τα Χριστούγεννα.

Εν τω μεταξύ, την πιθανότητα να μην υπάρξει ξεκάθαρη συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής εκφράζει και η Goldman Sachs, προβλέποντας ότι θα αποδειχθεί κατώτερη των προσδοκιών των αγορών. Μάλιστα οι αναλυτές του οίκου κάνουν λόγο για συνέχεια της ευρωπαϊκής σχιζοφρένειας και για μια Παρασκευή της αποτυχίας.

Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιντερ, ο οποίος πραγματοποιεί ευρωπαϊκή περιοδεία, δήλωσε από το Παρίσι ότι θέλει «να είναι σίγουρος πως έχει δημιουργηθεί ένα αρκετά ισχυρό τείχος προστασίας» για να αντιμετωπιστεί η διάδοση της κρίσης της ζώνης του ευρώ. Εμφανίστηκε πάντως πεπεισμένος ότι οι Ευρωπαίοι θα καταφέρουν να αντιμετωπίσουν την κρίση χρέους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η δημοφιλία του ευρώ στη Σουηδία βρίσκεται στο ναδίρ. «Θα περάσει πολύς καιρός έως ότου η Σουηδία κάνει αίτηση για ένταξη στο ευρώ» δήλωσε ο σουηδός υπουργός Οικονομικών, καθώς οι Σουηδοί πολίτες φαίνεται έχουν θορυβηθεί από την κρίση χρέους που πλήττει την Ευρωζώνη.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .