Image and video hosting by TinyPic

6/12/11

Οι άνθρωποι είναι εντελώς ηλίθιοι. Δυστυχώς είμαστε ακόμα πιο ηλίθιοι εμείς σαν λαός, αφού τους καμαρώνουμε...

«Τα ρέστα της» … παίζει για να "ρεφάρει" η κυβέρνηση την «χασούρα» των 2,7 δισ. ευρώ στα δημόσια έσοδα.

Ενώ τον Νοέμβριο επεδίωκε να εισπράξει σχεδόν 6,5 δισ. από φόρους για να ανακτήσει το χαμένο έδαφος των τελευταίων μηνών σε σχέση με τους στόχους, οι εισπράξεις από φόρους, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών, δεν ξεπέρασαν τελικά τα 3,75 δισ. ευρώ.

Θεωρητικά το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει πλέον να εισπράξει μέσα στον Δεκέμβριο περί τα 8,3 δισ. για να κλείσει η χρονιά με έλλειμμα 9% του ΑΕΠ, που είναι ο αναθεωρημένος στόχος του οικονομικού επιτελείου. Τώρα όμως διαφαίνεται πως το έλλειμμα του τρέχοντος έτους μπορεί να ξεπεράσει αγγίξει και το 10% του ΑΕΠ...

Το πρόβλημα πάντως παραμένει και έγκειται στην καθίζηση στην αγορά και στην δυστοκία στην είσπραξη των εκτάκτων φόρων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2010 τα έσοδα εμφανίζουν πτώση 13,3% ενώ, σωρευτικά, οι εισπράξεις φορολογικών εσόδων στο ενδεκάμηνο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2011 μειώθηκαν κατά 5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Στο οικονομικό επιτελείο ευελπιστούν πάντως ότι τελικά θα μειώσουν την «μαύρη τρύπα» στο 1 δισ. ευρώ και το έλλειμμα θα κλείσει στο 9% του ΑΕΠ. Υπολογίζουν πως θα μπορούν μέχρι και το Φεβρουάριο του 2012 να εισπράττουν έσοδα, τα οποία θα συνυπολογιστούν στις εισπράξεις του 2011, όπως την δεύτερη δόση της έκτακτης εισφοράς επί των ακινήτων και τις δόσεις της έκτακτης εισφοράς, καθώς και από έσοδα όπως ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας του 2010 και τα τέλη κυκλοφορίας του 2012.

Το εγχείρημα όμως είναι δύσκολο καθώς την ίδια στιγμή θα πρέπει να εισπράττονται και φόροι που αναλογούν στο 2012, καθώς μια κακή «εκκίνηση» μπορεί να επιδεινώσει έτι περαιτέρω την δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει πια η χώρα.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .