Image and video hosting by TinyPic

28/12/11

Οι ραγιάδες ακόμα ανεχόμαστε τον υπάνθρωπο να βρίσκεται στην κυβέρνηση...

Η συγκρότηση σε όργανο του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), του νέου φορέα διαχείρισης αποβλήτων πραγματοποιήθηκε σήμερα, 28 Δεκεμβρίου.

Όπως δήλωσε ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο νέος Φορέας Διαχείρισης αποβλήτων για την Αττική «αποτελεί σημαντικό βήμα για την περαιτέρω προώθηση των απαραίτητων έργων για την διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής. Είναι ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού για τα απορρίμματα της Αττικής, γιατί δημιουργείται το εργαλείο εκείνο που θα τον υλοποιήσει. Η διαχείριση απορριμμάτων αποτελεί προτεραιότητα γιατί αφορά την ποιότητα ζωής όλων μας, έχει σαφή περιβαλλοντικό προσανατολισμό και σημαντική επενδυτική δυναμική για όλη τη χώρα».

Ο Γ.Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε ότι η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας. Σε αυτό το πλαίσιο, όπως ανέφερε ο υπουργός, βρίσκεται σε εξέλιξη μια συντονισμένη προσπάθεια, με τη συνεργασία των Υπουργείων Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) και Εσωτερικών (ΥΠΕΣ) και της Περιφέρειας Αττικής, για την δημοπράτηση των έργων υποδομής για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και την προώθηση ολοκληρωμένων λύσεων για την ανακύκλωση και την αξιοποίηση των απορριμμάτων.

«Αποδεικνύεται έτσι η αποφασιστικότητα των συναρμόδιων υπουργείων να επιλύσουν το μεγάλο αυτό πρόβλημα σε ουσιαστική συνεργασία με την αιρετή Περιφέρεια. Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι η δημοπράτηση τον επόμενο μήνα των μεγάλων διαγωνισμών για την κατασκευή και λειτουργία των έργων υποδομής διαχείρισης απορριμμάτων της Αττικής που περιλαμβάνονται στον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων», σημείωσε ο κ. Παπακωνταντίνου.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .