Image and video hosting by TinyPic

5/12/11

Ο γερμανικός φασισμός επιβλήθηκε στην Ευρώπη, με βοηθό του βοηθού τον κοντό πρόεδρο της Γαλλίας....

Την κατάργηση της αρχής της ομοφωνίας εντός της ευρωζώνης αποφάσισαν οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας κατά τη συνάντησή τους στο Παρίσι. Τις προτάσεις τους θα τις παρουσιάσουν από κοινού στην Σύνοδο Κορυφής της Παρασκευής, η οποία θεωρείται ως μία από τις πιο κρίσιμες για το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.

«Η Γαλλογερμανική συμφωνία έχει ολοκληρωθεί πλήρως», είπε μεταξύ άλλων ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

«Τα πράγματα δεν μπορούν να συνεχιστούν, όπως ισχύουν σήμερα. Επιδιώκουμε μια νέα συνθήκη, είτε με όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, είτε μόνο με την Ευρωζώνη», είπε ο Γάλλος πρόεδρος και πρόσθεσε πως τόσο το Παρίσι όσο και το Βερολίνο επιθυμούν την αυτόματη επιβολή κυρώσεων σε όποια μέλη δεν τηρούν το 3% για το δημοσιονομικό έλλειμμα, ενώ έφτασαν σε συμφωνία για την επιβολή κανόνα για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς των μελών της ζώνης του ευρώ.

Μάλιστα, επεσήμανε πως κι εκείνος και η Μέρκελ τάσσονται υπέρ της ενεργοποίησης του μόνιμου μηχανισμού στήριξης από το 2012, τονίζοντας πως «γνωρίζουμε τη σοβαρότητα της κατάστασης και τις ευθύνες που βαραίνουν τους ώμους μας».

«Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τι συμβαίνει σε μια μεγάλη οικονομία, όπως αυτής της Ιταλίας ή της Ισπανίας με αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα. Αυτό που θέλουμε με την καγκελάριο είναι να πούμε στον κόσμο ότι στην Ευρώπη ο κανόνας είναι ότι ξεπληρώνουμε τα χρέη μας, μειώνουμε τα ελλείμματά μας, επαναφέρουμε την ανάπτυξη», τόνισε ο Νικολά Σαρκοζί.

«Είναι μία εξαιρετικά ανησυχητική περίοδος και σοβαρή κρίση, η Γαλλία πιστεύει ότι η συμμαχία και η κατανόηση με τη Γερμανία είναι στρατηγικής σημασίας. Ρισκάροντας με μια διαφωνία, θα τεθεί σε κίνδυνο η ευρωζώνη», πρόσθεσε.

«Είναι πολύ σημαντικό να δουλέψουμε όσο το δυνατόν πιο στενά», τόνισε από την πλευρά της η Γερμανίδα καγκελάριος και πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη θέση και χρειαζόμαστε να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη (των αγορών)».

«Θέλουμε δομικές αλλαγές που θα γίνουν με τις αλλαγές στις συμφωνίες. Είμαστε ανοικτοί είτε σε αλλαγές των συνθηκών για τους 27, είτε για τους 17», επεσήμανε, ενώ συμπλήρωσε πως «αναφορικά με ό,τι έχουμε πει για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δεν έχει αλλάξει τίποτα».

«Αυτό το πακέτο δείχνει ότι είμαστε απόλυτα αποφασισμένοι να κρατήσουμε σταθερό το ευρωπαϊκό νόμισμα», κατέληξε.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .