Image and video hosting by TinyPic

20/12/11

Τα κτήνη, μας έβαλαν στο μνημόνιο, γιατί ήθελε να μας τιμωρήσει η Γερμανία. Υπάρχει κανένας εισαγγελέας σ’ αυτόν τον τόπο;

Ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά των ηγετών της Γερμανίας και της Γαλλίας για τον χειρισμό της κρίσης χρέους και ειδικότερα για τον τρόπο αντιμετώπισης της Ελλάδας. Παρομοίασε την Ευρωζώνη με βάρκα που βουλιάζει
Σφοδρή επίθεση στο «δίδυμο» Μέρκελ ? Σαρκοζί για τους χειρισμούς του στην επίλυση της κρίσης χρέους και ειδικά για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε την Ελλάδα, εξαπέλυσε χθες ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν, που παρομοίασε την Ευρωζώνη με βάρκα που βουλιάζει. Για την επιστροφή του στον δημόσιο βίο ύστερα από επτά και πλέον μήνες αναστάτωσης της προσωπικής του ζωής ο Στρος Καν επέλεξε μία οικονομική διάσκεψη στο Πεκίνο. Εκεί, ως ειδικός στη μακροοικονομία με τη μεγάλη του εμπειρία στην ηγεσία του ΔΝΤ, δεν δίστασε να καυτηριάσει την πολιτική που ακολουθούν Βερολίνο και Παρίσι, κάνοντας λόγο για ασυνεννοησία, ενώ αναφερόμενος στη στρατηγική του ΔΝΤ στην Ελλάδα είπε ότι «είναι κρίμα που δεν μπόρεσε να εφαρμοστεί σωστά».
«Η θεμελιώδης λύση για την κρίση χρέους θα έπρεπε να βασιστεί στην οικονομική ανάπτυξη. Αντιθέτως επικεντρωνόμαστε υπερβολικά στα μέτρα λιτότητας», εξήγησε, για να συμπληρώσει πως τα υψηλά επιτόκια που αποφασίστηκαν «στραγγαλίζουν» την ελληνική οικονομία.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έσπευσε αμέσως να «απαντήσει» στον Στρος Καν υποστηρίζοντας ότι «η ανάπτυξη στην Ελλάδα είναι αρνητική όχι επειδή πιέστηκε να πραγματοποιήσει περικοπές μέχρι θανάτου, αλλά επειδή έζησε για πολύ χρόνο πάνω από τις δυνατότητές της ώστε τώρα δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι για την αντιμετώπιση της κατάστασης, από τις περικοπές». Στη διάρκεια της 45λεπτης ομιλίας του ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε ακόμη ότι αυτό που σήμερα παρατηρείται είναι «να περνούν οι ευρωπαϊκές χώρες από το ένα σχέδιο διάσωσης στο άλλο, από τη μια σύνοδο κορυφής στην άλλη, πάντα χωρίς να παραδέχονται τις απώλειες, χωρίς να επιτρέπουν την ανάπτυξη και αποτυγχάνοντας να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη».
Προσκεκλημένος της NetEase, ενός από τους «γίγαντες» του Ιντερνετ στην Κίνα, ο Στρος Καν επέκρινε έντονα τα μέτρα διάσωσης που αποφασίστηκαν στις Βρυξέλλες: «Με την πρόσφατη θύελλα, η βάρκα φάνηκε ότι δεν μπορούσε πλέον να αντέξει», τόνισε μιλώντας για την Ευρωζώνη. «Το γεγονός ότι το ευρώ είναι ακόμα στο μέσον του ποταμού και ότι η νομισματική ένωση δεν έχει υλοποιηθεί, το καθιστά πολύ πολύ ευάλωτο και η βάρκα φαίνεται ότι είναι έτοιμη να βουλιάξει», προσέθεσε.
Και συμπλήρωσε: «Δεν έχω πεισθεί ότι ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ μπορούν να συνεννοηθούν και αυτός είναι πιθανώς ένας από τους λόγους για τους οποίους το ευρωπαϊκό σύστημα έχει προβλήματα που το εμποδίζουν να προχωρήσει». Επεσήμανε ακόμη ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες είναι πιο πρόθυμες να μειώσουν τον δανεισμό τους αντί να προχωρήσουν σε αυξήσεις κεφαλαίου προκειμένου να πετύχουν τα υψηλότερα επίπεδα κεφαλαιακής επάρκειας που απαιτούνται στο πλαίσιο των συμφωνιών της Βασιλείας. Για να σημειώσει πως «αυτό είναι άσχημο».
Στους ξένους δημοσιογράφους που του έθεταν πιο προσωπικές ερωτήσεις σχετικά με τον δικαστικό του αγώνα, την ψυχολογική του κατάσταση και με τους λόγους για τους οποίους επέλεξε το Πεκίνο προκειμένου να επανέλθει στο προσκήνιο, έδινε συνεχώς την ίδια απάντηση: «Κανένα σχόλιο».

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .