Image and video hosting by TinyPic

3/12/11

Καταδικασμένο εξ αρχής το ευρώ...

Την άποψη ότι λάθη τα οποία έγιναν κατά τη δημιουργία της ευρωζώνης, «καταδίκασαν» το ενιαίο νόμισμα στη σημερινή κρίση χρέους εκφράζει ο Ζακ Ντελόρ, πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ένας από τους εμπνευστές της Νομισματικής Ένωσης.

Σε συνέντευξή του στην «Daily Telegraph», ο Ντελόρ κατηγορεί τους Ευρωπαίους ηγέτες για ελλιπή και καθυστερημένη δράση για τη στήριξη του ευρώ. Κάνει μάλιστα λόγο για «έναν συνδυασμό του πείσματος της γερμανικής ιδέα του νομισματικού ελέγχου, και της απουσίας ενός σαφούς οράματος από όλες τις άλλες χώρες».

Ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδίδει την παρούσα κρίση σε λανθασμένους χειρισμούς των πολιτικών ηγετών, τους οποίους κατηγορεί ότι επέλεξαν να «κλείσουν τα μάτια στις θεμελιώδεις αδυναμίες και ανισορροπίες των οικονομιών των κρατών μελών».

«Οι υπουργοί Οικονομικών δεν ήθελαν να δουν τίποτε δυσάρεστο, το οποίο θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν», σημειώνει. Υποστηρίζει ακόμη ότι όλες οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να μοιραστούν το φταίξιμο για την κρίση χρέους.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .