Image and video hosting by TinyPic

8/12/11

Η αλητεία έχει ξεπεράσει κάθε όριο πλέον. Οι άνθρωποι θέλουν κρέμασμα μέχρι όγδοου βαθμού συγγένειας...

Πληρωμή με... προϊόντα για μέρος των αποδοχών τους επιχειρεί να επιβάλει στο προσωπικό της μεγάλη αλυσίδα λιανεμπορίου της Λάρισας, σε μια προσπάθεια μείωσης του μισθολογικού κόστους.
Με εσωτερικό έγγραφο του Διοικητικού της Συμβουλίου, το οποίο διένειμε πρόσφατα στους 640 εργαζομένους στα 40 καταστήματα που διατηρεί, η εταιρεία «Σούπερ Μάρκετ Λάρισα ΑΒΒΕ» ανακοίνωσε μια... «ανταλλακτική» μορφή πληρωμής τους, με προϊόντα από τα ράφια των καταστημάτων της.
«Από τον μήνα Νοέμβριο και στο εξής δεν θα γίνεται κατάθεση προκαταβολής, ενώ η εξόφληση της μισθοδοσίας θα γίνεται κανονικά, όπως μέχρι τώρα», αναφέρεται επί λέξει στο έγγραφο και προστίθεται πως «το ποσό της προκαταβολής αντικαθίσταται από τη δυνατότητα που θα έχουν οι εργαζόμενοι να κάνουν αγορές από τα καταστήματά μας, έναντι της μισθοδοσίας τους, με αποδείξεις που θα εκδίδονται από τα καταστήματα όπου εργάζονται».
Μάλιστα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως το ύψος των επί πιστώσει αγορών των εργαζομένων «θα δύναται να φτάσει μέχρι και το ποσό της μηνιαίας αμοιβής τους», ενώ διευκρινίζεται πως το κάθε κατάστημα θα τηρεί αναλυτική κατάσταση αγορών ανά εργαζόμενο, που θα στέλνεται στο λογιστήριο, μαζί με το παρουσιολόγιο, στο τέλος κάθε μήνα. Ο Σύλλογος Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων του νομού Λάρισας αντέδρασε έντονα, καταγγέλλοντας τη διοίκηση της εταιρείας για εκβιασμό και τρομοκρατία προς τους εργαζομένους.
«Η εργοδοσία επικαλείται την έλλειψη ρευστού και για να μην αναγκαστεί όπως λέει να απολύσει, ζητάει 'βοήθεια' με εκβιαστικό τρόπο από τους εργαζόμενους. Προχωράει μάλιστα και στο φακέλωμά τους», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου.
Από την πλευρά της η εταιρεία κάνει λόγο για παραπληροφόρηση και επιχειρεί -μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα- να το παρουσιάσει ως... παροχή προς τους εργαζόμενους.
«Είναι ένα εντελώς προαιρετικό μέτρο, που έχει στόχο να δοθεί κίνητρο για τη διευκόλυνση των εργαζόμενων.
Θα μπορούν πλέον να κάνουν αγορές επί πιστώσει από τις αρχές του μήνα, ενώ η προκαταβολή δινόταν στο τέλος του», είπε στο «Εθνος» ο διευθυντής της αλυσίδας, Σ. Παστάκας.
Ο ίδιος διευκρίνισε πως όποιος δεν κάνει χρήση αυτής της δυνατότητας, θα πληρωθεί κανονικά το ποσό στην εξόφληση, ενώ διέψευσε τις πληροφορίες για προβλήματα ρευστότητας της εταιρείας.
Από την πλευρά του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων κατηγορεί τη διοίκηση πως με αυτόν τον τρόπο «φακελώνει» τους εργαζόμενους και τους κατηγοριοποιεί σε αυτούς που στηρίζουν την εταιρεία και όσους δεν το κάνουν.
«Φυσικά οι δεύτεροι στοχοποιούνται και θα είναι υποψήφιοι για απόλυση», είπε στο «Εθνος» η αντιπρόεδρος του Συλλόγου και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Α. Δασκαλάκη, η οποία μάλιστα ανέφερε πως σε κάποια καταστήματα έχει υιοθετηθεί ήδη η χρήση κάρτας για την πίστωση των λογαριασμών των υπαλλήλων.
Ο Σύλλογος έχει ζητήσει συνάντηση με τη διοίκηση της εταιρείας, στην οποία θα ζητήσει την απόσυρση της απόφασης.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .