Image and video hosting by TinyPic

7/12/11

Τα ίδια Παντελή μου τα ίδια Παντελάκη μου οι Τούρκοι...

Ως «απαράδεκτα» και «μεροληπτικά» απέρριψε η Άγκυρα τα συμπεράσματα του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με το Κυπριακό, ενώ χαρακτήρισε εσφαλμένη την άποψη πως η Τουρκία είναι η πηγή της λαθρομετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές «η επίλυση του Κυπριακού μεταφέρθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έπειτα από τη μονομερή ένταξη της Κύπρου στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς παρά την απόρριψη του σχεδίου Ανάν το 2004»

Η Τουρκία δηλώνει πως επιθυμεί μια λύση του Κυπριακού ώστε το Νησί να αναλάβει την προεδρία της Ε.Ε το δεύτερο ήμισυ του 2012 ως «συνεταιριστικό κράτος όπου θα μετέχουν υπό καθεστώς ισοτιμίας και οι Τουρκοκύπριοι».

Σχετικά με τη λαθρομετανάστευση η Τουρκία απέρριψε την άποψη πως αποτελεί την πηγή του κύματος λαθρομεταναστών, τονίζοντας πως «η λαθρομετανάστευση είναι διεθνές πρόβλημα το οποία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της καμία χώρα. Η Τουρκία με βάση της γεωγραφική της θέση βρίσκεται εντός των διαδρομών της λαθρομετανάστευσης και συνεχίζει να συνεργάζεται με την ΕΕ για την αντιμετώπισή της, ενώ δηλώνει έτοιμη να ενισχύσει τη συνεργασία αυτή».


Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .