Image and video hosting by TinyPic

11/12/11

Αφήνουμε τα δύο κτήνη να καταστρέφουν τις ζωές μας. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας...

Ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων για το 2012 εφόσον υπάρξουν «αποκλίσεις» στην εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2011 άφησε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος σε συνέντευξη Τύπου μετά την ολoκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
Παράλληλα, έκανε γνωστό πως τα μέτρα για το 2013-14 θα αποφασιστούν από τη σημερινή κυβέρνηση. Επιπλέον, αποκάλυψε πως υπάρχει «παράθυρο» για τη δυνατότητα έκδοσης κοινών ομολόγων, «θέμα ?όπως είπε? το οποίο δεν απορρίπτεται αλλά δεν ήταν ώριμο για απόφαση στο πλαίσιο του σημερινού Συμβουλίου», παραπέμποντας σε νέα συζήτηση που θα γίνει τον Μάρτιο του 2012.
Σε ό,τι αφορά το θέμα των εκλογών ο πρωθυπουργός είπε ότι αυτές θα γίνουν όταν η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει το έργο της.
Ειδικότερα, ο κ. Παπαδήμος τόνισε ότι, εφόσον όσα έχουν αποφασισθεί εφαρμοστούν με αποτελεσματικότητα, δεν θα είναι αναγκαίο να λάβουμε νέα μέτρα.
Συμπλήρωσε όμως πως η οικονομία λειτουργεί στην αβεβαιότητα. Και ανάλογα -όπως είπε- με τις εξελίξεις και ενδεχομένως αποκλίσεις, θα εξεταστεί αν χρειαστεί να γίνουν πρόσθετες ρυθμίσεις.

Ο Λ. Παπαδήμος με τον Ευ. Βενιζέλο μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής. Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως οι αποφάσεις που ελήφθησαν αποτελούν σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση της κρίσης
Το βασικό σενάριο δεν είναι ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο, πρoσέθεσε. Οσον αφορά τα μέτρα για το 2013-15, αυτά θα εξειδικευθούν περαιτέρω κατά την ολοκλήρωση του δεύτερου προγράμματος, που θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα και θα ολοκληρωθεί στις αρχές Ιανουαρίου, από αυτή την κυβέρνηση.
Κρίσιμο διάστημα
Στο σημείο αυτό παρενέβη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος, υπογραμμίζοντας πως το κρίσιμο διάστημα ταμειακά είναι έως τις 28 Φεβρουαρίου του 2012. «Είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να κάνουμε εθνική υπερπροσπάθεια», ανέφερε.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαδήμος προανήγγειλε την υιοθέτηση και από την Ελλάδα του «χρυσού δημοσιονομικού κανόνα», ο οποίος, όπως είπε στη συνέχεια ο κ. Βενιζέλος, επειδή δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή η δυνατότητα συνταγματικής αναθεώρησης, θα ενσωματωθεί στο εσωτερικό δίκαιο με διεθνή σύμβαση που θα έχει υπερνομοθετική ισχύ με ενισχυμένη πλειοψηφία των 3/5 της Βουλής. Επιπλέον, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθησή του ότι εφόσον υλοποιηθούν οι φιλόδοξοι στόχοι του προϋπολογισμού, θα αλλάξει η δημοσιονομική εικόνα της χώρας και θα τεθούν οι βάσεις για ανάκαμψη στο επόμενο έτος.
Αναφερόμενος στις αποφάσεις του Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός είπε πως αποτελούν σημαντικά βήματα για την αντιμετώπιση της κρίσης και την αποφυγή τέτοιων φαινομένων στο μέλλον.
Aποσαφήνισε ότι η Ελλάδα θα ασκήσει δημοσιονομική πολιτική, σύμφωνα με τους νέους κανόνες, όταν ολοκληρώσει με επιτυχία το οικονομικό της πρόγραμμα και φτάσει στο επίπεδο του μηδενισμού των ελλειμμάτων.
Εμφανίστηκε ακόμη αισιόδοξος για τη συμμετοχή των ιδιωτών στο PSI, λέγοντας πως «οι οιωνοί είναι καλοί». Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η αναφορά των συμπερασμάτων, σύμφωνα με την οποία το ελληνικό PSI είναι μοναδική και εξαιρετική περίπτωση, θα βοηθήσει στις διαβουλεύσεις με τον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος θα νιώσει πιο ασφαλής. Εκτίμησε, μάλιστα, ότι το βασικό στοιχείο των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι ότι επιβεβαιώνονται πλήρως οι αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου.
Ερωτηθείς για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε πως «ντρέπεται» να μετάσχει σε οποιαδήποτε συζήτηση που στρέφει το ενδιαφέρον σε θέματα μικρότερης σημασίας από την επιβίωση της χώρας. «Ζητάω», είπε χαρακτηριστικά, «συγνώμη από τον ελληνικό λαό αν τον απασχολούμε με θέματα που δεν είναι εθνικής προτεραιότητας».

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .