Image and video hosting by TinyPic

7/12/11

Ένας στους τέσσερις γιατρούς μαστίζεται από την υποαπασχόληση...

Ένας στους τέσσερις γιατρούς μαστίζεται από την υποαπασχόληση και την ανεργία και δύο γιατροί καθημερινά φεύγουν από τη χώρα, αναζητώντας εργασία, σύμφωνα με τον ΙΣΑ.

Χθες υπήρξε συνάντηση του ΙΣΑ με τους Νεοειδικευμένους γιατρούς, με θέμα τις επαγγελματικές τους προοπτικές στο αδιέξοδο της ΠΦΥ. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του ΙΣΑ, για την προάσπιση των δικαιωμάτων όλων των ομάδων των γιατρών - μελών του.

Σύμφωνα με στοιχεία, κατά τη φετινή χρονιά, το 2,49%, δηλαδή 627 γιατροί, εξαναγκάστηκαν να αναζητήσουν δουλειά στο εξωτερικό. Το 2010, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 2,11%, δηλαδή 539 γιατροί.

Από την ανεργία και την υποαπασχόληση μαστίζονται περισσότερο οι εξειδικευμένοι γιατροί και κυρίως οι χειρουργικές, παθολογικές και εργαστηριακές ειδικότητες.

Οπως τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, «οι νέοι ειδικευμένοι γιατροί βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς το ΕΣΥ δεν προκηρύσσει πλέον θέσεις εργασίας, το ΙΚΑ δεν προσλαμβάνει γιατρούς εν όψει του ΕΟΠΥΥ και το Πανεπιστήμιο αποτελεί ουτοπία, μετά το καινούργιο Νομοθετικό του πλαίσιο»

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .