Image and video hosting by TinyPic

24/12/11

Επιστολή στον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης...

Λασκαρίδη απέστειλε η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ, με την οποία ζητεί άμεση συνάντηση προκειμένου να ενημερωθεί για το ερώτημα που υπέβαλε προς το Συμβούλιο ο ψηφιακός πάροχος DIGEA, σχετικά με τη νομιμότητα της εκπομπής του σήματος των εργαζομένων του Alter και να εκθέσει τις απόψεις των εργαζομένων, προτού η ανεξάρτητη αρχή προχωρήσει σε σχετική γνωμοδότηση.

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι οι εργαζόμενοι στο Alter (δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι) βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας επειδή παραμένουν απλήρωτοι από τον Ιανουάριο, δηλαδή περίπου για ένα χρόνο. Από τις 2/12/2011 ο σταθμός έπαψε να εκπέμπει πρόγραμμα, ενώ μεταδίδει μόνο κάρτα των εργαζομένων αναφερόμενη στους λόγους διακοπής του προγράμματος. Η Digea, της οποίας μέλος είναι το Alter, υπέβαλε ερώτημα κατά πόσο η εκπομπή του σήματος είναι νόμιμη και τι προτίθεται να πράξει το ΕΣΡ.

Το Διασωματειακό τονίζει ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία όταν ανακύπτουν ζητήματα τέτοιου τύπου, που ενδιαφέρουν συγκεκριμένες ή και ευρύτερες κοινωνικές ή επαγγελματικές ομάδες, το ΕΣΡ «ζητεί τη διατύπωση σχετικής γνώμης από εκπροσώπους ή συλλογικούς φορείς των ομάδων αυτών» γι' αυτό και το Διασωματειακό ζητεί να οριστεί συνάντηση, προκειμένου να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της καταγγελίας «και να συζητήσουμε για τη βασιμότητά της και τις ενδεχόμενες συνέπειες της οιασδήποτε απόφασής σας στους εργαζόμενους-ομήρους του σταθμού».

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .