Image and video hosting by TinyPic

12/12/11

Νέο όπλο που θα τυφλώνει τους διαδηλωτές, θα δοκιμαστεί από τους Βρετανούς. Όσο τους δίνουμε χρόνο, τόσο τα πράγματα θα δυσκολεύουν...

Ένα νέο μέσο καταστολής των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας έχει στα... σκαριά η αστυνομία της Βρετανίας, σύμφωνα με την «The Telegraph». Πρόκειται για ένα λέιζερ, το οποίο σχηματίζει ένα «τείχος» εκτυφλωτικού φωτός προς όποιον κοιτά προς την κατεύθυνση από την οποία αυτό εκπέμπει. Η… πατέντα ανήκει σε έναν πρώην κομάντο των φημισμένων Βρετανών πεζοναυτών.

Παρόμοιες συσκευές χρησιμοποιήθηκαν και από τις δυνάμεις της ISAF στο Αφγανιστάν, για την προστασία των κομβόι από επιθέσεις, ενώ υπάρχουν σκέψεις να χρησιμοποιηθεί και αλλού το λέιζερ, όπως σε πλοία, για την αποφυγή πειρατειών.

Το συγκεκριμένο λέιζερ ονομάζεται SMU 100 και έχει εμβέλεια 500 μέτρων, ενώ δημιουργεί ένα «τείχος» ύψους τριών μέτρων! Όσο για την τιμή του, κοστίζει περίπου 25.000 αγγλικές λίρες έκαστο. Για να φανταστεί κανείς την επίδρασή του στο ανθρώπινο μάτι, παρομοιάζεται με την ίδια επίπτωση που έχει η απευθείας οπτική επαφή με τον ήλιο.

«Αν δεν μπορείς να δεις κάτι, τότε δεν μπορείς και να του επιτεθείς» λέει ο Πολ Κερ, μάνατζερ της εταιρείας Photonic Security Systems, που προώθησε το προϊόν. Ακόμα πάντως διεξάγονται έρευνες, για να διαπιστωθεί το κατά πόσο το συγκεκριμένο όπλο επιφέρει βλάβες στον οργανισμό σε βάθος χρόνου.

Η βρετανική αστυνομία εξετάζει επίσης την αγορά τεσσάρων φορτηγών - υδραντλιών, συνολικού κόστους 4 εκατ. λιρών. Η μόνη αστυνομία στη Μ. Βρετανία που διαθέτει τον συγκεκριμένο εξοπλισμό μέχρι στιγμής είναι η αστυνομία της Β. Ιρλανδίας (PSNI), που έχει στην κατοχή της έξι τέτοια οχήματα.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .