Image and video hosting by TinyPic

12/12/11

Κάποιοι να χαίρονται τον δήμαρχο τους...

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης επισκέφθηκε τη Σμύρνη, με στόχο τη σύσφιγξη των σχέσεων των δύο πόλεων, αλλά και την προσέλκυση τουριστών. Στο πλαίσιο των συναντήσεων, ο Μπουτάρης συναντήθηκε με τον δήμαρχο Σμύρνης Aziz Kocaoğlu. Οι δύο δήμαρχοι αποφάσισαν να ολοκληρώσουν τις εργασίες για αδελφοποίηση της Σμύρνης με τη Θεσσαλονίκη .

Ο κ. Μπουτάρης δήλωσε ότι με τη δημιουργία «γέφυρας» ανάμεσα στη Σμύρνη και τη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχτεί περισσότερο η ελληνοτουρκική προσέγγιση, η οποία ξεκίνησε με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου και της Τουρκίας Ισμαήλ Τζεμ.

«Εγώ δεν είμαι πολιτικός. Πιστεύω ότι οι Τούρκοι και οι Έλληνες είναι αδέλφια. Τις σχέσεις μεταξύ μας πρέπει να τις αναπτύξουμε σε κάθε πεδίο. Αυτές οι σχέσεις πρέπει να βασίζονται όχι μόνο στον οικονομικό τομέα, αλλά και στα συναισθήματα. Οπωσδήποτε θα υπάρξουν στιγμές που θα μαλώσουμε. Επειδή πιο πολύ τα αδέλφια μαλώνουν μεταξύ τους» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Τζαμί στη Θεσσαλονίκη

Ο κ. Μπουτάρης ανέφερε επίσης ότι η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί τα περισσότερα Οθωμανικά μνημεία. «Στη Θεσσαλονίκη» είπε «συμβίωναν για πολλά χρόνια Έλληνες, Τούρκοι και Εβραίοι. Αυτό πρέπει να ακουστεί σε όλο τον κόσμο» και πρόσθεσε ότι στη Θεσσαλονίκη αυτή τη στιγμή ζουν περίπου 5 χιλιάδες μουσουλμάνοι. «Λαμβάνοντας υπ' όψιν τις ανάγκες τους, ξεκινήσαμε εργασίες για την ανέγερση τζαμιού στη Θεσσαλονίκη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .