Image and video hosting by TinyPic

29/12/11

Επικρίσεις κατά των ενόπλων δυνάμεων και της κυβέρνησης προκάλεσε ο βομβαρδισμός αμάχων στο Σίρνακ της Τουρκίας...

Επικρίσεις κατά των ενόπλων δυνάμεων και της κυβέρνησης προκάλεσε ο βομβαρδισμός αμάχων στο Σίρνακ της Τουρκίας, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες εξ αυτών.

Ο αρχηγός του φιλοκουρδικού Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, χρησιμοποίησε παλαιές δηλώσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το καθεστώς Άσαντ, για να περιγράψει τα όσα συνέβησαν στην Τουρκία: «Δεν μπορεί να γίνει λόγος για νομιμότητα μιας εξουσίας που δολοφονεί το λαό της».

Ο βομβαρδισμός είχε ως στόχο, σύμφωνα με τους αξιωματούχους των ενόπλων δυνάμεων, άντρες του PKK ωστόσο σκοτώθηκαν άμαχοι, πιθανώς κάτοικοι της περιοχής που ασχολούνται με το λαθρεμπόριο πετρελαίου.

Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται μεταξύ άλλων: Oι πληροφορίες που διέθεταν οι αρχές ανέφεραν ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει συγκέντρωση αντρών του ΡΚΚ στην περιοχή και ότι χτες λίγο μετά τις 18:30, μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ενόπλων δυνάμεων κατέγραψε κίνηση ομάδας από το Ιράκ προς την Τουρκία, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί ο βομβαρδισμός της περιοχής, πράγμα που έγινε στις 21:37-22:24.

Ο Ντεμιρτάς ανακοίνωσε ότι έχουν μεταφερθεί 28 πτώματα σε χωριό του Σίρνακ, 3 πτώματα στη Μαλάτια και ότι υπάρχουν άλλοι 17 αγνοούμενοι.

Σύμφωνα με τον Ντεμιρτάς, τα θύματα του βομβαρδισμού «επιστρέφοντας στα χωριά τους πέρασαν από στρατιωτικό φυλάκιο στο οποίο οι στρατιώτες δεν τους άφησαν να περάσουν, αλλά τους υπόδειξαν άλλο δρόμο, όπου και κατευθύνθηκαν για να ακολουθήσει ο βομβαρδισμός».

Πρόκειται στην πλειοψηφία τους για νεαρούς, πρόσθεσε ο Ντεμιρτάς και τόνισε ότι το κόμμα του κήρυξε τριήμερο πένθος.

Δηλώσεις έκανε και ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (αξιωματική αντιπολίτευση) Χουσεΐν Αϊγκιούν ο οποίος διατύπωσε το ερώτημα «από πότε οι χωριανοί που εδώ και χρόνια είναι γνωστό ότι βγάζουν το ψωμί τους από το λαθρεμπόριο μαζούτ, βαφτίζονται ξαφνικά άντρες του ΡΚΚ και βομβαρδίζονται;».

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .