Image and video hosting by TinyPic

6/12/11

Ο άνθρωπος με το παπάκι, βαπτίζεται ήρωας από τον άλλον ήρωα τον μέγα, τον πολύ τον Καστανίδη. Ε, ρε πέτρες που θέλετε όλοι εσείς οι πολιτικοί...

Η λειτουργία συντεταγμένων μηχανισμών οδήγησε στην ανατροπή του Γ. Παπανδρέου, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5» ο τέως υπουργός Εσωτερικών, Χάρης Καστανίδης. Μίλησε για «σφοδρότατη υπόγεια αντιπαράθεση» της κυβέρνησης με τις τράπεζες εξαιτίας του κουρέματος, αφήνοντας αιχμές και για τον νυν πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο. "Γνωρίζετε πολύ καλά ότι είχαμε δηλώσεις εκπροσώπων τραπεζών που έλεγαν ότι θα ήταν λάθος να πάμε πέραν της απόφασης της 21ης Ιουλίου για κούρεμα που ήταν τότε στο 20%. Άλλωστε δε και ο σημερινός πρωθυπουργός είχε εκφράσει τότε την άποψή του ο άνθρωπος στο 'Βήμα' με ένα πολύ μεγάλο κείμενο, στο οποίο εξηγούσε γιατί δεν πρέπει να υπάρξει κούρεμα πέραν του 20%", είπε.

Την αφορμή για την ανατροπή του τέως πρωθυπουργού, σύμφωνα με τον Χ. Καστανίδη, έδωσε το δημοψήφισμα. "Θυμάμαι λοιπόν τον τρόπο με τον οποίο λυσσαλέα πολεμήθηκε από τα ελληνικά ΜΜΕ η ιστορία του δημοψηφίσματος και μια μερίδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που είπαν με πολύ μεγάλη καθαρότητα στον κ. Παπανδρέου, ή θα φύγεις και θα σου δώσουμε προς ώρας ψήφο εμπιστοσύνης ή θα μείνεις και θα σε ρίξουμε», σημείωσε.

Υπερασπίστηκε για ακόμη μία φορά την απόφαση του Γ. Παπανδρέου, την οποία χαρακτήρισε "ηρωική" και υποστήριξε ότι στην Ευρώπη δημιουργήθηκε ένα κίνημα υπέρ του δημοψηφίσματος, "το οποίο δεν πέρασε ποτέ μα ποτέ στην Ελλάδα".

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις Μέρκελ και Σαρκοζί, δήλωσε ότι εκείνος που τάχθηκε αναφανδόν εναντίον ήταν ο Γάλλος πρόεδρος, τονίζοντας ότι δεν αντέδρασε για το δημοψήφισμα, αλλά "για άλλους λόγους". Ερωτηθείς ποιοί ήταν αυτοί, αρκέστηκε να πει πως "πίσω από τις αποφάσεις ίσως κρύβονται πράγματα που θα πούμε εν καιρώ και θα αποκαλυφθούν". Όσον αφορά στην καγκελάριο της Γερμανίας, εκτίμησε ότι "ενδεχομένως να μην ήθελε να χαλάσει τη συμμαχία της με τον κ. Σαρκοζί".

Όσον αφορά στις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, προέβλεψε ότι ο Γ. Παπανδρέου θα μιλήσει μέσα στις επόμενες ημέρες "και τότε θα τοποθετηθούμε όλοι".

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .