Image and video hosting by TinyPic

5/12/11

Στο τέλος θα τον βγάλουν αθώο και καθαρό σαν λευκή περιστερά...

Την άποψή του πώς ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου «ΑΣΠΙΣ» Παύλος Ψωμιάδης που δικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών για την-κατά την κατηγορία- «πλαστή» εγγυητική επιστολή, ύψους 550 εκατομμυρίων που φέρεται ότι είχε προσκομίσει στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης για να συνεχιστεί η λειτουργία της ασφαλιστικής Ασπίς Πρόνοια, «δεν ήθελε να κοροϊδέψει αλλά να κερδίσει χρόνο» εξέφρασε επόπτης της Τράπεζας της Ελλάδας που εξετάστηκε ως μάρτυρας στο δικαστήριο. Η δίκη του πρώην ισχυρού άνδρα του ομίλου «ΑΣΠΙΣ» άρχισε 2 χρόνια μετά το κανόνι της άλλοτε κραταιάς εταιρίας με πολιτική αγωγή εκτός από την «ΑΣΠΙΣ» και το ελληνικό Δημόσιο.

Ο Παύλος Ψωμιάδης ο οποίος συνεχίζει να είναι προσωρινά κρατούμενος κατηγορείται για πλαστογραφία μετά χρήσεως σε βαθμό κακουργήματος που αφορά την τελευταία προσπάθεια που έκανε πριν ανασταλεί η λειτουργία των εταιρειών του για ν' να αποφύγει το λουκέτο και να παραπλανήσει τους χιλιάδες πολίτες που διέθεταν ασφαλιστικά συμβόλαια ή είχαν αγοράσει άλλα επενδυτικά προϊόντα.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα σε βάρος του, λίγες μόλις ημέρες πριν προχωρήσουν οι διαδικασίες για την αναστολή λειτουργίας των εταιρειών του ομίλου της «Ασπίς», προσκόμισε για να επιτύχει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου εγγυητική επιστολή ύψους 550 εκατ. ευρώ, που αποδείχθηκε πλαστή.

Με αυτή την εγγυητική επιστολή, σύμφωνα με το βούλευμα, επιχείρησε να κερδίσει χρόνο για «να καλύψει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 203 εκατ. ευρώ», προσδοκώντας σε νέα ασφαλιστήρια συμβόλαια που έφερναν ζεστό χρήμα στις εταιρείες του. Σύμφωνα με το βούλευμα, η τακτική του ήταν σκόπιμη και προαποφασισμένη και στόχευε στην εξαπάτηση νέων υποψήφιων ασφαλισμένων, με σκοπό να καταβάλουν τα χρήματά τους δίχως να υπάρχει η παραμικρή δυνατότητα να εκπληρώσουν οι εταιρείες του ομίλου της «Ασπίς» τις υποχρεώσεις που θα αναλάμβαναν.

«Γνώριζε», αναφέρεται χαρακτηριστικά , «πως θα προκαλούσε βλάβη στην περιουσία των ασφαλισμένων, που θα κατέβαλαν τα χρηματικά ποσά, καθόσον ήταν αρνητική η καθαρή θέση της εταιρείας και λόγω της αφερεγγυότητάς της δεν υπήρχε καμία δυνατότητα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της...».

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .