Image and video hosting by TinyPic

16/12/11

Δεύτερη απάτη με επιδόματα- μαϊμού διαπιστώθηκε από προσωπικό του ΙΚΑ...

Δεύτερη απάτη με επιδόματα- μαϊμού διαπιστώθηκε από προσωπικό του ΙΚΑ μέσα σε λίγες ώρες.

Συγκεκριμένα, στο υποκατάστημα του Ιδρύματος στη Νίκαια διαπιστώθηκε περίπτωση φερόμενου ως ασφαλισμένου, ο οποίος προσκόμιζε πλαστές βεβαιώσεις εργοδότη στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, σύμφωνα με τις οποίες δικαιούνταν επιδόματα ανεργίας. Στη συνέχεια, κατέθετε τις βεβαιώσεις ανεργίας στις Υπηρεσίες μας και του εχορηγείτο ασφαλιστική ικανότητα με την οποία εισέπραττε βοηθήματα τοκετού, χρησιμοποιώντας πλαστές ληξιαρχικές πράξεις γέννησης. Συνολικά εισέπραξε 28 βοηθήματα για τοκετούς που δεν πραγματοποιήθηκαν στο σύνολό τους.

Η Υπηρεσία μας αμέσως μετά τη διαπίστωση της παραποίησης των δικαιολογητικών, ενημέρωσε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες (ΟΑΕΔ Νίκαιας, Ληξιαρχείο Πειραιά).

Ο άνδρας συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω στον ΟΑΕΔ Νίκαιας, στον οποίο είχε προσφύγει για τη μηνιαία είσπραξη επιδόματος, παρουσία του διευθυντή του υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Νίκαιας και η παραπομπή του στον εισαγγελέα.

Το αρμόδιο υποκατάστημα έχει ήδη προχωρήσει σε καταλογισμό των καταβληθέντων ποσών και θα προχωρήσει σε ενδελεχή έλεγχο τυχόν άλλων παροχών που έχουν αποδοθεί παράτυπα.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .