Image and video hosting by TinyPic

19/12/11

Οι ανίερες συμμαχίες δεν έχουν μέλλον καραγκιόζη κοντέ...

Η κοινή γνώμη στην δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης φοβάται ότι εάν οι οίκοι αξιολόγησης υποβαθμίσουν την πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας από την κορυφαία βαθμίδα ΑΑΑ, οι συνέπειες θα είναι πολύ σοβαρές.

Δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στον κυριακάτικο Τύπο δείχνει ότι οι προσπάθειες του Νικολά Σαρκοζί να πείσει τους συμπολίτες του ότι μία τέτοια εξέλιξη μπορεί να αντιμετωπιστεί δεν αποδίδουν.
Τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι μία υποβάθμιση θα είχε «σοβαρές» ή «πολύ σοβαρές» συνέπειες για την γαλλική οικονομία, δείχνει έρευνα της Ifop για την Sud-Ouest Dimanche.
«Η υπερβολική και δραματικοποιημένη προβολή μίας υποβάθμισης και στη συνέχεια η αλλαγή θέσης οδηγούν την κοινή γνώμη να μην μπορεί να καταλάβει τι συμβαίνει και πλέον υπάρχει κλίμα ανησυχίας», σχολιάζει ο διευθυντής της εταιρείας δημοσκόπησης Φρεντερίκ Νταμπί.
Το κλίμα φόβου μεταξύ των Γάλλων προκλήθηκε αρχικά από την ανακοίνωση της Standard & Poor's ότι θα προχωρήσει σε επανεξέταση των αξιολογήσεών της για τις 15 χώρες μέλη της Ευρωζώνης που δανείζονται από τις αγορές.
Αντίστοιχα, την περασμένη εβδομάδα η Fitch αν και διατήρησε το ΑΑΑ για τη Γαλλία, υποβάθμισε τις προοπτικές της σε «αρνητικές», ανοίγοντας την προοπτική μίας υποβάθμισης σε βάθος διετίας. Σε αναθεώρηση της αξιολόγησής της για τη Γαλλία προχωρά και η Moody's.
Ακολούθησε η αλλαγή γραμμής από τα Ηλύσια Πεδία και τον Σαρκοζί, που μέχρι τότε δήλωνε ότι θα κάνει τα πάντα για να διατηρήσει τη Γαλλία στο ΑΑΑ, καθώς υποστήριξε για πρώτη φορά ότι είναι αντιμετωπίσιμη μία υποβάθμιση, πρακτικά παραδεχόμενος ότι δεν μπορεί να την αποτρέψει.
Η πρώην υπουργός Αμυνας και Εξωτερικών Μισέλ Αγιό-Μαρί σημείωσε σε ραδιοφωνική συνέντευξη ότι η επιμονή της κυβέρνησης στην σημασία διατήρησης της κορυφαίας αξιολόγησης ήταν επικοινωνιακό λάθος», κάνοντας χειρότερα τα πράγματα για τον Γάλλο Πρόεδρο. «Προ τριμήνου, οι Γάλλοι δεν ήξεραν τι είναι το τριπλό Α ... δεν είμαι επικοινωνιολόγος, αλλά μου φαίνεται σαν επικοινωνιακό λάθος», όπως είπε.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .