Image and video hosting by TinyPic

6/12/11

Οι λαοί πρέπει να καταλάβουν και να κρεμάσουν όλους τους πουλημένους στην παγκόσμια κυβέρνηση ηγέτες του πρωκτού....

Οι ιταλικές συνδικαλιστικές οργανώσεις αντιδρούν στην δέσμη μέτρων που παρουσίασε η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι.

Οι επικεφαλής των συνδικάτων Cisl και Uil, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν δίωρη στάση εργασίας, την ερχόμενη Δευτέρα, με αίτημα «να ξεκινήσει πραγματική διαπραγμάτευση επί των οικονομικών μέτρων και ειδικότερα επί της μεταρρύθμισης των συντάξεων και της όλης δομής του φορολογικού συστήματος».

Ο γραμματέας του Cisl, Ραφαέλε Μπονάνι, τόνισε σχετικά: «Ανησυχούμε βαθύτατα, πρόκειται για μέτρα βαριά, δραστικά και που δεν μπορούν να απορροφηθούν. Είναι ένας πραγματικός μονόδρομος: πληρώνουν μόνον οι εργαζόμενοι». Το μεγαλύτερο συνδικάτο της χώρας, Cgil, δεν έχει ακόμη αποφασίσει πώς θα αντιδράσει στο πακέτο μέτρων, αλλά δεν αποκλείεται να υιοθετήσει, τελικώς, ακόμη σκληρότερη στάση, με οκτάωρη πανιταλική απεργία.

Ο εκπρόσωπος της Συνέλευσης Καθολικών Επισκόπων Ιταλίας, Τζανκάρλο Μπρεγκαντίνι, τονίζει ότι «οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης ήταν αναγκαίες, αλλά μπορούσαν να είναι ακόμη πιο δίκαιες, μπορούσε να γίνει κάτι περισσότερο σε ότι αφορά τα υψηλότερα εισοδήματα».

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, η νέα δέσμη μέτρων, «για την διάσωση της Ιταλίας» θα κοστίσει σε κάθε οικογένεια 635 ευρώ. Αν υπολογισθεί και το οικονομικό βάρος των πακέτων λιτότητας της κυβέρνησης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι -σύμφωνα με σχετική έρευνα- κάθε ιταλική οικογένεια, καλείται να συμβάλλει, από το 2011 μέχρι και το 2014, με 6.400 ευρώ.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Ιταλός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Βιτόριο Γκριλ τόνισε πως «τα τέσσερα πακέτα μέτρων που φέρουν την υπογραφή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανέρχονται, συνολικά, σε εξήντα δισεκατομμύρια ευρώ και το χθεσινό, υπολογίζεται σε άλλα είκοσι».

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .