Image and video hosting by TinyPic

6/12/11

Επεισόδια στην πορεία...

Με πορείες στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε πολλές άλλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα, τιμάται σήμερα η επέτειος των τριών ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.

Η πορεία στην Αθήνα ξεκίνησε με ηρεμία, ωστόσο στη συνέχεια δεν έλειψε η ένταση. Μαθητές που συμμετέχουν στη διαδήλωση, αλλά και κουκουλοφόροι που παρείσφρησαν στις τάξεις των διαδηλωτών, πέταγαν πέτρες και νεράντζια σε υποκαταστήματα τραπεζών και εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, που, φυσικά, ήταν κλειστά.

Στη συμβολή των οδών Εδουάρδου Λω και Σταδίου επίσης υπήρξαν μικροεντάσεις μεταξύ μαθητών και δυνάμεων των ΜΑΤ, που έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών.

Νωρίτερα, περίπου 1.000-1.500 μαθητές είχαν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια και στη συνέχεια ξεκίνησαν πορεία προς τη Βουλή. Το κλίμα αρχικά ήταν ήρεμο, με πανό αφιερωμένα στον αδικοχαμένο 15χρονο. Η παρουσία της αστυνομίας ήταν διακριτική, ενώ οι κλούβες των ΜΑΤ ήταν σταθμευμένες στη Σταδίου και έξω από τη Βουλή, στην πλατεία Συντάγματος.

Λόγω των συγκεντρώσεων, ο σταθμός του μετρό στο Πανεπιστήμιο θα κλείσει στις 17:00, ενώ ο σταθμός στο Σύνταγμα στις 18:00, καθώς την ώρα εκείνη είναι προγραμματισμένη πορεία των αντιεξουσιαστών

Η Ελληνική Αστυνομία έχει προσαρμόσει το επιχειρησιακό της σχέδιο στα πρότυπα της ημέρας του Πολυτεχνείου όπου κατά γενική ομολογία όλα κύλησαν ομαλά χωρίς έκτροπα και εκτεταμένα επεισόδια.

Μετά από συσκέψεις των επιτελών του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. αποφασίστηκε να «οχυρωθεί» το κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα, θα λαμβάνουν μέτρα 5.000 ένστολοι. Από αυτούς οι 1.500 θα ανήκουν στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων. Θα είναι δηλαδή 20 διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης (ΥΜΕΤ), 15 διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΥΑΤ). Ισχυρές δυνάμεις των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και ΔΕΛΤΑ. Εκατοντάδες άνδρες της Κρατικής Ασφάλειας και της Τροχαίας

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .