Image and video hosting by TinyPic

6/12/11

Κι όμως η Γερμανία δεν άλλαξε ποτέ την φασιστική νοοτροπία και τις βλέψεις της. Μόνο συμμάχους άλλαξε...

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε χθες ότι προέβη σε κατασχέσεις στοιχείων, κατόπιν δικαστικής εντολής, σε κατοικίες έξι υπερηλίκων που προκύπτει από στοιχεία της Στάζι ότι μετείχαν σε ηλικία 18-19 ετών στη σφαγή εκατοντάδων αμάχων στη γαλλική κωμόπολη Οραντούρ-σιρ-Γκλαν, την 10η Ιουνίου του 1944.

Οι ύποπτοι, που σήμερα η ηλικία τους κυμαίνεται από 85 ως 86 ετών, υπηρετούσαν στο σύνταγμα αρμάτων μάχης Πάντσερ που ονομαζόταν «Ο Φύρερ». Το προσωπικό του εξόντωσε στην κωμόπολη αυτήν της κεντρικής Γαλλίας (νομός Οτ Βιέν) 642 αμάχους, ανάμεσα στους οποίους τα 247 ήταν παιδιά. Ανακοινώθηκε από τις αρχές κατοχής ότι «έγιναν αντίποινα», για τη δράση των Γάλλων αντιστασιακών στην ίδια περιοχή.

Οι κατασχέσεις στις κατοικίες των υπόπτων έγιναν ύστερα από την πρόσφατη έρευνα της εισαγγελίας αρμόδιας για τα ναζιστικά εγκλήματα (εδρεύει στο Ντόρτμουντ στη δυτική Γερμανία), όσο και της κατά τόπον αρμοδίας εισαγγελίας του Ντίσελντορφ.

Χρησιμοποιήθηκαν νεότερα στοιχεία, που έγιναν διαθέσιμα όταν κατέρρευσε η Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία, δεδομένου ότι αυτά είχαν συλλεχθεί από τη μυστική αστυνομία Στάζι.

Η εισαγγελία παραδέχθηκε ότι με την εν λόγω κίνησή της «δεν κατάφερε να συλλέξει ουσιώδη ενοχοποιητικά στοιχεία».

Ως τέτοια νοούνται, όπως διευκρίνισε πηγή της εισαγγελίας, ημερολόγια πολεμικής δράσης, δημοσιεύματα της εποχής, φωτογραφίες από την μαρτυρική κωμόπολη.

Στην διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου επί γαλλικού εδάφους, δεν έγινε από τους Ναζιστές άλλη τόσο άγρια σφαγή. Οι υπερήλικες είτε αρνήθηκαν ότι έδρασαν στη γαλλική κωμόπολη, είτε μερικοί από αυτούς -σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ- δεν μπόρεσαν να συνομιλήσουν με τους αστυνομικούς.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, με απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης, «τα ερείπια της Οραντούρ-συρ-Γκλαν παραμένουν διατηρητέα».

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .