Image and video hosting by TinyPic

16/12/11

Καταστρέφουν και την Ιταλία...

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ιταλικών Βιομηχανιών, Confindustria, η ιταλική οικονομία αντί για ανάπτυξη 0,2% που προβλεπόταν αρχικά, θα πέσει σε ύφεση -1,6% το 2012.

Η αναπροσαρμογή αφορά και τις εκτιμήσεις για την φετινή ανάπτυξη της γειτονικής χώρας από 0,7% σε 0,5%, με την Confindustria να προβλέπει ότι, για το γ' και δ' φετινό τρίμηνο, το ιταλικό ΑΕΠ θα αναπτυχθεί με πρόσημο αρνητικό, τάση που θα συνεχισθεί με ακόμη μεγαλύτερη ένταση το α' τρίμηνο του 2012.

Πάντως, η Confindustria εκτιμά ότι, "πριν από το τέλος του ερχόμενου ημερολογιακού έτους η ιταλική οικονομία θα ξεπεράσει την ύφεση".

Απαιτεί, ωστόσο, στο ενδιάμεσο από τον πρωθυπουργό Μάριο Μόντι "να λάβει μέτρα φιλελευθεροποίησης της αγοράς της εργασίας, του κρατικού συστήματος κοινωνικής πρόνοιας, να τονώσει τις επενδύσεις του δημοσίου στις υποδομές, να πατάξει τη γραφειοκρατία, να περιστείλει τα κρατικά έξοδα για να τεθεί, εν τέλει, μόνον ο θεμέλιος λίθος ενός έργου με χαρακτήρα δημόσιου συμφέροντος", και "να δώσει την εντολή --μέσω του υπουργείου της Δικαιοσύνης-- να απονέμεται πολύ ταχύτερα η Δικαιοσύνη ενώπιον των αστικών δικαστηρίων της χώρας".

Σημειώνεται πως ο υπουργός της Οικονομικής Ανάπτυξης Κοράντο Πάσσερα, πιστοποίησε την ύφεση στην οποία βρίσκεται η ιταλική οικονομία που είναι χειρότερη αυτής που αναμενόταν.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .