Image and video hosting by TinyPic

22/12/11

Κλίμα απαισιοδοξίας αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων για το «κούρεμα»...

Κλίμα απαισιοδοξίας αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους μεταφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ, που κάνουν λόγο για σφοδρή «αντίσταση» των πιστωτών της Ελλάδας απέναντι στις πιέσεις που τους ασκεί πλέον και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να δεχτούν μεγαλύτερες ζημιές στα κρατικά ομόλογα που έχουν στην κατοχή τους.

Οι εξελίξεις των τελευταίων 24ωρων στην - ούτως ή άλλως - σκληρή διαπραγμάτευση, έτσι όπως τις αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg (Διαβάστε εδώ: http://www.bloomberg.com/news/2011-12-21/greece-s-lenders-said-to-resist-imf-pressure-for-further-losses.html), φέρουν τους πιστωτές να απαιτούν πως τα νέα ομόλογα των 70 δισ. ευρώ που θα εκδώσει η κυβέρνηση σε αντάλλαγμα των υφιστάμενων τίτλων θα έχουν τελικώς κουπόνι της τάξης του 5%. Κι αυτό για να περιορίσουν τις ζημιές τους μάξιμουμ στο 65% σε σχέση με την καθαρή παρούσα αξία των συμμετοχών τους στο ελληνικό χρέος.

Από την πλευρά του το ΔΝΤ πιέζει τους πιστωτές να δεχτούν ένα μικρότερο κουπόνι προκειμένου να μειωθεί το χρέος της Ελλάδας στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020 κάτι που αποτελεί και βασικό στοιχείο στη συμφωνία των ηγετών της Ε.Ε. της 27ης Οκτωβρίου.

Πάντως μέχρι στιγμής άπαντες οι εμπλεκόμενοι φέρονται να έχουν συμφωνήσει ότι τα νέα ομόλογα θα διέπονται από το βρετανικό δίκαιο και ότι οι πιστωτές του ιδιωτικού τομέα θα πρέπει να έχουν την ίδια αρχαιότητα μετά την ανταλλαγή με το ΔΝΤ και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .