Image and video hosting by TinyPic

2/12/11

Το πρώτο Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών της Αττικής...

Το πρώτο Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών της Αττικής -και δεύτερο στη χώρα μετά το αντίστοιχο του δήμου Θεσσαλονίκης- αναμένεται να κατασκευαστεί στο Μαρκόπουλο, έπειτα από ομόφωνη απόφαση του τοπικού Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο, όπως σημειώνει, ανταποκρίνεται «θετικά και με την ανάλογη ευαισθησία και σοβαρότητα, σε ένα σημαντικό και υπαρκτό κοινωνικό ζήτημα».

Η απόφαση για χωροθέτηση, κατασκευή και λειτουργία του αποτεφρωτηρίου αφορά σε χώρο που ανήκει στον δήμο, δίπλα από το υφιστάμενο κοιμητήριο και «μακριά από κάθε κτίσμα, λειτουργικά και οπτικά». Ταυτόχρονα ο δήμος υπόσχεται να τηρηθούν όλοι οι περιβαλλοντικοί όροι και να ακολουθηθεί η σχετική (σύγχρονη) τεχνολογία.

Ο δήμος επικαλείται κοινωνικά κριτήρια για την απόφασή του, όπως ο κορεσμός των Δημοτικών Κοιμητηρίων, το φαινόμενο των πρόωρων εκταφών, αλλά και τους πολίτες που αναγκάζονται να απευθυνθούν σε γειτονικές χώρες για να «υλοποιήσουν την προθανάτια επιθυμία (για καύση) εκδημούντων συγγενικών προσώπων τους».

«Πέραν της κοινωνικής διάστασης, η λειτουργία του Αποτεφρωτηρίου θα έχει και οικονομικά οφέλη για τον Δήμο Μαρκοπούλου. Το κόστος κατασκευής θα καλυφθεί είτε από ιδιωτικά κεφάλαια, είτε από χρηματοδότηση (δάνειο) τράπεζας. Σε καμία περίπτωση, η μελέτη και η κατασκευή του Αποτεφρωτηρίου δεν θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου Μαρκοπούλου» σημειώνει σχετική η ανακοίνωση του δήμου Μαρκόπουλου.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .