Image and video hosting by TinyPic

1/12/11

Νεκροί στρατιώτες...

Τουλάχιστον επτά στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους την Τετάρτη στη διάρκεια συγκρούσεων με λιποτάκτες, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Την ίδια στιγμή έξι πολίτες σκοτώθηκαν από τα πυρά των δυνάμεων Ασφαλείας στη διάρκεια άλλης μιας ημέρας βίαιης καταστολής από την κυβέρνηση της ασιατικής χώρας.

«Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν στην πόλη Ντάελ, στο νότιο τμήμα της χώρας, όταν οι δυνάμεις Ασφαλείας πραγματοποιούσαν ελέγχους για τον εντοπισμό λιποτακτών. Δύο οχήματα της αυτοκινητοπομπής ανατινάχτηκαν με αποτέλεσμα επτά στρατιώτες να σκοτωθούν», τόνισε ο Rami Abdel Rahman, επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Παρά την ενίσχυση των διεθνών πιέσεων για τερματισμό της βίας στο εσωτερικό της Συρίας, ο πρόεδρος της χώρας, Bashar al-Assad δε δείχνει διατεθειμένος να σταματήσει τις εχθροπραξίες και να διαπραγματευτεί με την Αντιπολίτευση για την εξεύρεση πολιτικής λύσης.

Ήδη, την Τετάρτη ο «Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας», η μεγαλύτερη οργάνωση των Μουσουλμάνων παγκοσμίως, κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα την καταστολή. Παράλληλα, η Τουρκία ανακοίνωσε την επιβολή οικονομικών κυρώσεων εις βάρος της Συρίας.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .