Image and video hosting by TinyPic

1/12/11

Με ένα ευρύ 6-0 επί της Δόξας Δράμας οι ερυθρόλευκοι ανεβάζουν ψυχολογία...

Με ένα ευρύ 6-0 επί της Δόξας Δράμας οι ερυθρόλευκοι ανεβάζουν ψυχολογία και βλέπουν ε άλλο μάτι τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Οι τραυματισμοί υποχρέωσαν τον Βαλβέρδε να κάνει αλλαγές. Πάντελιτς και Μιραλάς έτυχαν από δύο γκολ. Προσθέστε ένα αυτογκόλ του Σικαλιά και ένα εξαιρετικό τέρμα του Χαβίτο! Αυτοί ήταν οι παίκτες που διαμόρφωσαν το τελικό 6-0 υπέρ του Ολυμπιακού σε ένα παιχνίδι το οποίο παρακολούθησαν λίγοι οπαδοί της ομάδας από τις κερκίδες του Καραϊσκάκη.

Οι Μέλμπεργκ και Φουστέρ αναγκαστικά είχαν μείνει εκτός αποστολής λόγω των τραυματισμών τους. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποφάσισε να ξεκουράσει και τρία βασικότατα στελέχη της 11άδας, δηλαδή, του Τοροσίδη, Τζεμπούρ και Μοντέστο.

Η μεγαλύτερη έκπληξη του Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν η επιλογή του Χαβίτο στην αρχική 11άδα αλλά όχι στη φυσική του θέση, αλλά σε αυτή του ακραίου μπακ.

Οι άλλοι παίκτες της 11άδας: Ο Μέγιερι ήταν κάτω από την εστία. Οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Μαρκάνο στο κέντρο της άμυνας και ο Χολέμπας στο άλλο άκρο, απέναντι από τον Χαβίτο. Στη μεσαία γραμμή ο Ιμπαγάσα επέστρεψε στο αρχικό σχήμα, ενώ ο Μανιάτης διατηρήθηκε στη θέση του αμυντικού χαφ. Μπροστά τους οι: Αμπντούν, Φετφατζίδης και Μιραλάς και στην κορυφή ο Πάντελιτς.

Ο Ολυμπιακός πίεζε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Η ερυθρόλευκη άμυνα είχε ανέβει αρκετά ψηλά.

Οι Χολέμπας και Χαβίτο αρκετές φορές έκαναν το «overlap» βοηθώντας στην επιθετική λειτουργία της ομάδας. Οι τρεις παίκτες πίσω από τον Πάντελιτς άλλαζαν θέσεις, μπερδεύοντας τους αμυντικούς της Δόξας. Αρκετές φορές, μάλιστα, ο Αμπντούν βρέθηκε να αγωνίζεται κοντά στον άξονα, ως απόρροια των συνεχών προωθήσεων του Χαβίτο.

Ο Ολυμπιακός μόλις στο δεύτερο λεπτό άνοιξε το σκορ με τον Πάντελιτς μετά από μια σέντρα του Αμπντούν.

Μετά το γκολ ακολούθησαν κάποιες ευκαιρίες για τον Ολυμπιακό. Σε μια από αυτές ήρθε και το δεύτερο γκολ, με τον Χολέμπας να βγάζει τη σέντρα και η μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα από τα πόδια του Σικαλιά. Μεγάλη ευθύνη έφερε ο τερματοφύλακας της Δόξας ο οποίος δεν κατάφερε να διώξει την μπάλα.

Στο ημίχρονο ο Ολυμπιακός βρέθηκε να προηγείται με 2-0 και ουσιαστικά να έχει κατοχυρώσει τη νίκη.

Από το 46ο λεπτό και μετά οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό. Ο Βαλβέρδε έβγαλε από τον αγωνιστικό χώρο τον Ιμπαγάσα, για να μην τον επιβαρύνει πολύ λόγω της απουσίας του από τους αγώνες της ομάδας αλλά και γιατί ήταν εκνευρισμένος. Πέρασε στην 11άδα τον Ποτουρίδη, και αργότερα Μοντέστο και Μόνχε μπόρεσε και να ξεκουράσει κάποιους βασικούς που έπαιξαν και χθες, αλλά και να διατηρήσει στην ομάδα παίκτες που είχαν λόγους για να δείξουν καλά στοιχεία.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός πέτυχε άλλα τρία γκολ με Πάντελιτς, Χαβίτο και Μιραλάς.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .