Image and video hosting by TinyPic

13/12/11

Κόβονται κι άλλο οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα. Ο Παπαδήμος σίγουρα θα σώσει την Ελλάδα, μόλις όλοι οι Έλληνες θα έχουν μισθό 50€ τον μήνα. Τότε θα έρθουν οι επενδύσεις...

Επτά στους δέκα εργοδότες προτίθενται να κόψουν ή, στην καλύτερη περίπτωση, να συγκρατήσουν τις αποδοχές των εργαζομένων τους στο επόμενο διάστημα, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης που πλήττει την ελληνική οικονομία. Επιπλέον, σχεδόν ένας στους δύο θα προχωρήσει σε περικοπές των πριμ, των επιδομάτων παραγωγικότητας και των διάφορων έμμεσων παροχών, ενώ σχεδόν ένας στους τρεις προτίθεται να προχωρήσει σε απολύσεις.

Πρόκειται για στοιχεία που απεικονίζουν με τον πιστότερο τρόπο το δράμα που βιώνει ο μέσος Έλληνας εργαζόμενος και τα οποία προκύπτουν από έρευνα που έδωσα το μεσημέρι της Τρίτης στη δημοσιότητα του ΙΟΒΕ (Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών). Η πρωτοβουλία για την έρευνα ανήκε στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και είναι χαρακτηριστικό ότι καλύπτει 2.000 επιχειρήσεις της χώρας που απασχολούν πάνω από 317.000 εργαζόμενους και έχουν συνολικό τζίρο περί τα 68 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή περί το 1.3 του ΑΕΠ της Ελλάδας.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .