Image and video hosting by TinyPic

26/12/11

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 31 τραυματίστηκαν...

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 31 τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο που σημειώθηκε σήμερα το πρωί έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, στο κέντρο της Βαγδάτης, ανέφεραν αστυνομικές και νοσοκομειακές πηγές.

Η επίθεση έγινε γύρω στις 7:30, τοπική ώρα, στη συνοικία Μπαμπ αλ-Σάρτζι.Ο δράστης περίμενε τους φρουρούς του υπουργείου να ανοίξουν την κεντρική πύλη για να περάσουν οι υπάλληλοι που ασχολούνται με τη συντήρηση του δικτύου ηλεκτροδότησης και κατόπιν πυροδότησε τα εκρηκτικά.

Το Ιράκ συγκλονίζεται τις τελευταίες ημέρες από σειρά επιθέσεων, με φόντο την πολιτική κρίση μεταξύ των σιιτών και των σουνιτών που απειλεί την εύθραυστη ισορροπία μεταξύ των δύο κοινοτήτων.Έξι μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας-τέσσερις αστυνομικοί και δύο στρατιώτες-σκοτώθηκαν χθες σε επιθέσεις στις σουνιτικές επαρχίες Σαλαχεντίν και Άμπαρ, σύμφωνα με ιατρικές και αστυνομικές πηγές.

Η βία έχει μειωθεί στο Ιράκ τα τελευταία χρόνια, μετά το αποκορύφωμά της την περίοδο 2006-2007, αλλά δεν σταμάτησε ποτέ: το Νοέμβριο υπήρξαν τουλάχιστον 187 νεκροί σε επεισόδια βίας στην επικράτεια της χώρας, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .